Випічка припаде до смаку абсолютно всім
Досвідчені кулінари вже шукають рецепти випічки до великого Великодня. Саме тому ми поділимося рецептом вологої паски.
Тісто цієї випічки з вершковим та соковитим смаком по консистенції схоже на солодку вату, але дуже ніжне. Здається, таку випічку готувати дуже складно, але ні. Рецепт "Важно знать" дуже простий, головне — нікуди не поспішати та діяти за інструкцією. В результаті у вас вийде фантастична випічка.
Як приготувати вологу паску
Інгредієнти:
- 600 г пшеничного борошна;
- 200 мл молока;
- 100 г сметани;
- 30 г свіжих дріжджів;
- 200 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 3 курячі яйця;
- 0,5 ч. л. солі;
- 150 г ізюму.
Спосіб приготування:
- Нагріваємо молоко, додаємо дріжджі та столову ложку цукру. Все перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб дріжджі встигли спінитися.
- В окремому посуді змішуємо розтоплене вершкове масло з ванільним цукром та залишками звичайного цукру. Додаємо сіль, сметану та яйця. Все розмішуємо відносно однорідної консистенції.
- В отриману масу додаємо молочну суміш, ретельно все перемішуємо. Сюди ж просіюємо борошно, замішуємо некруте тісто, накриваємо його рушником і відправляємо в тепле місце на півтори години.
- У тісто, що підійшло, через зазначений час додаємо попередньо промитий і висушений родзинки та все ретельно перемішуємо.
- Тісто розкладаємо формами таким чином, щоб воно займало приблизно третину загального місця, даємо йому ще зійти ще 40 хвилин. Після відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
Готовим пасхам даємо охолонути, прикрашаємо домашню глазур’ю потім. За бажанням додаємо кондитерське посипання і насолоджуємося.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала