Пропонуємо до вашої уваги тортик вихідного дня. Це смачний десерт, що готується нашвидкуруч з продуктів, що завжди є у холодильнику.
Рецептом цього простого, але такого смачного десерту поділилась фудблогерка Анна Філ. В Instagram вона також показала, як правильно збирати торт.
Інгредієнти для шифонового бісквіту на форму 18 см
- Жовтки – 4 шт
- Сіль – дрібка
- Білки – 4 шт
- Цукор – 120 гр
- Ванільний цукор – 16 гр
- Молоко – 40 мл
- Олія – 40 мл
- Борошно – 120 гр
- Розпушувач – 5 гр
Інгредієнти для начинки
- Ананас у сиропі – 250гр
- Кукурудзяний крохмаль – 30 гр
- Желатин 3 гр
- Куркума – дрібка
Інгредієнти для крему
- Кисломолочний сир – 200 гр
- Вершки 30% - 400 мл
- Цукрова пудра – 100 гр
Спосіб приготування бісквіту
1.Відокремлюємо жовтки від білків.
2. В жовтки додаємо дрібку солі. Перемішуємо.
3. До білків додаємо дрібку солі і збиваємо міксером до утворення піни.
4. Цукор з’єднуємо з ванільним цукром і поступово всипаємо в білки, не припиняючи збивати. Збиваємо на максимальній швидкості до стійких піків.
5. Додаємо розтерті жовтки. Швидкість міксера зменшуємо до мінімальної.
6. В олію додаємо молоко і 2-3ст.л. яєчної маси. Розмішуємо і додаємо до загальної маси. Збиваємо.
7. Поступово додаємо борошно + розпушувач, не припиняючи збивати.
8. Переливаємо в форму (д.18см) застелену пергаментом.
9. Форму кілька разів обережно постукати об стіл.
10. Випікаємо при температурі 170° приблизно 45-50хвилин.
11. Готовий бісквіт залишаємо в духовці ще на 7-10хвилин. Дверці залишаємо трішки відчиненими.
12. Бісквіт перевертаємо на решітку, забираємо форму і пергамент. Залишаємо до повного охолодження.
Спосіб приготування начинки
1. З консервованих ананасів в окрему склянку зливаємо сироп.
2. Пробиваємо блендером, ставимо на плиту і трішки проварюємо.
3. Крохмаль перемішуємо з 20мл сиропу і вливаємо до ананасів. За бажанням ще додаємо куркуму для створення красивого кольору.
4. Желатин перемішуємо з 20мл сиропу і залишаємо для набухання. Після чого розтоплюємо в мікрохвильовці, але слідкуємо, щоб не закипів.
5. Виливаємо желатин до ананасів. Перемішуємо, знімаємо з плити, охолоджуємо.
Спосіб приготування крему
1. З’єднуємо холодні вершки, кисломолочний сир і цукрову пудру. Збиваємо блендером.
2. Потім збиваємо міксером допоки крем не стане густим та стабільним.
3. Кисломолочний сир можна замінити на крем-сир. Також до крему можна додати трішки ваніліну, або ванільного цукру.
Як зібрати торт
1.Для правильної збірки торту слід використовувати кондитерське кільце та ацетатну плівку.
2. Послідовність: бісквіт - крем - ананасова начинка - бісквіт - крем - начинка - бісквіт.
3. Додатково за бажанням можна пропитувати бісквіт соком з ананасів.
4. Ставимо в холодильник на 6-8 годин або на ніч.
На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:
- Торт з полуницею
- Торт "Грильяжний"
- Торт-суфле