Печінка є дуже цінним, корисним та смачним продуктом, який може бути основою для приготування смачних паштетів, закусок, салатів. Для того, щоб печінка не гірчила і була м'якою, кулінари радять додавати при приготуванні цукор, а перед – вимочувати печінку в молоці.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної печінки з карамелізованою грушею та беконом.
Інгредієнти:
- Печінка – 500 г
- Бекон – 100 г
- Груша – 1 шт.
- Вершкове масло – 30 г
- Цукор – 1 ч. л.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 50 мл
- Спеції
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Помийте та висушіть печінку.
2. Додайте кетчуп, цукор, соєвий соус та всі спеції до печінки, перемішайте та залиште промаринуватися на декілька хвилин.
3. Поріжте грушу, обсмажте на вершковому маслі із цукром. Після цього викладіть грушу на дно форми для випікання.
4. Загорніть печінку в бекон і згорніть у рулетики.
5. Викладіть рулетики на грушу і тушкуйте в духовці до готовності.
Подавайте зі свіжими овочами!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат з печінкою та карамелізованими яблуками
- Салат із солоними огірками та курячою печінкою
- Теплий салат із печінкою та яблуками