Свято для душі та шлунка
Кожен народ відзначає світле свято Великодня по-особливому. Відповідно, і рецепти головної святкової страви у всіх свої.
Сьогодні ми з "Важно знать" розповімо, як готують паску в Грузії. Дізнатися її дуже просто за характерною формою. Вся річ у тому, що перед випіканням паски грузини вирізають на ній характерну хрестовину і згодом прикривають її фрагментами тіста. Як прикраса на верхівці випічки зазвичай викладають вигадливий орнамент!
Як приготувати грузинську паску
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- 100 г цукру;
- 100 г вершкового масла;
- пакетик сухих дріжджів;
- 3 курячі яйця;
- 0,5 ч. л. соди;
- 0,5 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. кориці;
- 100 г сухофруктів до смаку;
- 1 куряче яйце окремо для змащування Великодня.
Спосіб приготування:
- Розтоплюємо вершкове масло і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
- В окремому посуді змішуємо борошно, корицю, сіль, цукор, соду та сухі дріжджі. Додаємо остигле вершкове масло і перемішуємо.
- Розбиваємо яйця в окрему миску і додаємо їх до маси, що вийшла. Замішуємо м’яке та еластичне тісто.
- Додаємо в тісто сухофрукти, перемішуємо ще раз. Накриваємо і залишаємо "відпочити" на 2-3 години, щоб воно підійшло.
- Через вказаний час викладаємо тісто на дерев’яну дощечку, надаємо круглу форму. Робимо на поверхні паски кілька надрізів змащуємо яйцем.
- Відправляємо паску на змащене деко і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько години.
Готовий пасхові даємо охолонути, прикрашаємо приготованою глазур’ю або кондитерською присипкою. За бажанням можна прикрасити також свіжими фруктами чи ягодами.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала