Обов’язково приготуйте на Великдень крафін за цим рецептом
Чим ближче Великдень, тим більше кулінари наближаються до аудиту своїх рецептів і лайфхаків. Традиційна паска — це дуже смачно і точно варто того, щоб приготувати, та іноді буває, що хочеться чогось нового.
В такому випадку рекомендуємо приготувати крафін. Це цікавий варіант великодньої випічки, який тішить незвичним виглядом та м’яким смаком. Простим рецептом поділились на порталі SHUBA.
Інгредієнти:
- 200 мл молока (2,5%)
- 1 ст. л. цукру
- 7 г сухих дріжджів
- 1 ст. л. пшеничного борошна
Для тіста:
- 1 куряче яйце
- 2 жовтки
- 100 г цукру
- 80 г вершкового масла (82%)
- 450 г пшеничного борошна
- 1/8 ч. л. солі
- 8 г ванільного цукру
Для начинки:
- 60 г вершкового масла (82%)
- 100 г родзинок
- 50 г цукатів
- цукрова пудра
Спосіб приготування:
- З'єднуємо інгредієнти для опари. Накриваємо та ставимо в тепле місце на 15 хвилин.
- Змішуємо яйця, жовтки, цукор та сіль. Збиваємо до пишної маси.
- Додаємо розтоплене масло та опару. Перемішуємо. Поступово вводимо, замішуючи, просіяне борошно.
- Замішуємо тісто, спочатку в мисці, потім на столі. Вимішуємо 15-20 хвилин до еластичного стану. Якщо тісто липне до рук, змащуємо руки олією, а не додаємо борошно.
- Готове тісто перекладаємо в миску. Накриваємо та залишаємо підходити в теплому місці на 2 години.
- Розділяємо тісто на дві частини. Розкочуємо в прямокутник. Змащуємо м'яким маслом. Притрушуємо родзинками та цукатами.
- Загортаємо тісто в рулет. Заліплюємо краї. Розрізаємо з одного боку, не дорізаючи до кінця.
- Кладемо сформовані крафіни у форми для випічки, застелені пергаментом. Даємо підійти ще 30 хвилин. Випікаємо при 190°C 30-40 хвилин (залежно від духовки та розміру форм).
Готові крафіни охолоджуємо та притрушуємо цукровою пудрою. Також ми ділились рецептомчудової грузинської паски.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала