Реберця виходять надзвичайно апетитними і смачними
На Великдень окрім традиційних пасок на столи зазвичай ставлять м’ясні страви. Пропонуємо цікавий рецепт реберець. Зазвичай кулінари до цього продукту ставляться з обережністю, адже його легко недоготувати чи зіпсувати.
Однак це не страшно, якщо є перевірений рецепт. Як приготувати смачні ребра до святкового столу, розповіли на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти:
- 2 кг свинячих реберець
- 1 велика цибулина
- 1/2 голівки часнику
- 1 столова ложка вустерського соусу
- 0,5 л пива
- сіль та чорний мелений перець
- соняшникова олія для змащення реберець
Для глазурі:
- 3/4 склянки кетчупу
- 1 чайна ложка сушеного часнику
- 1 чайна ложка сушеної цибулі
- 1 чайна ложка діжонської гірчиці
- 1 столова ложка копченої паприки
- 1/4 склянки води
- 2 столові ложки меду
Спосіб приготування:
- Промиваємо реберця. Обсушуємо їх та видаляємо плівку. Розрізаємо навпіл.
- Натираємо сіллю та перцем. Переходимо до маринаду.
- Очищаємо цибулю та часник. Натираємо на дрібній терці. Перемішуємо.
- Намащуємо реберця з усіх боків. Заливаємо пивом, змішаним з вустерським соусом. Накриваємо кришкою. Залишаємо в холодильнику на ніч.
- Виймаємо м'ясо з маринаду. Промокаємо паперовим рушником. Змащуємо олією.
- Загортаємо у пергамент, а потім у фольгу. Відправляємо в духовку на 2 години.
- Змішуємо всі інгредієнти для глазурі. Звільняємо реберця від обгортки. Змащуємо глазур'ю. Повертаємо в духовку на 15-20 хвилин.
Готові реберця можна подати з овочевим гарніром або салатом. Також ми ділились рецептом особливо апетитних сальників — смачних українських котлеток.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала