Така паска точно вийде
На носі одне з найбільших православних свят — Великдень. Кулінари вже підшукують різноманітні рецепти пасок, щоб порадувати й себе, і своїх близьких.
Наша сьогоднішня паска на жовтках — чудовий і дуже смачний варіант паски. Цей перевірений бабусин рецепт — те, що потрібно до свята: випічка виходить дуже ніжною, повітряною та пікантною. Рецептом ділиться "Важно знать".
Як приготувати паску на курячих жовтках і цедрі
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла;
- 11 г сухих дріжджів;
- 7 склянок борошна;
- 2 склянки молока;
- 7 яєчних жовтків;
- 1,5 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. коньяку;
- цедра апельсина;
- 200 г родзинок.
Спосіб приготування:
- У теплому молоці розчиняємо дріжджі. В отриману масу додаємо половину просіяного борошна і все ретельно перемішуємо.
- Приготовлену опару накриваємо плівкою, кутаємо в рушник і даємо піднятися в теплі.
- В окремий посуд відправляємо яєчні жовтки, додаємо до них цукор і розтираємо в опару.
- В отриману яєчну масу додаємо борошно, що залишилося, розтоплене вершкове масло, цедру, коньяк, родзинки, замішуємо м’яке та еластичне тісто. Тісту даємо тричі піднятися.
- Викладаємо приготовлене тісто у змащені вершковим маслом форми, заповнивши кожну на дві третини обсягу. Залишаємо їх на 40 хвилин у теплі.
- Випікаємо паски в розігрітій до 180 градусів духовці з увімкненим режимом "Верх-низ".
Прикрашаємо готові паски приготованою глазур’ю. Тепер можна насолоджуватися випічкою.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала