Свято Великодня – це час, коли родини збираються разом за святковим столом, діляться радістю та надією, й насолоджуються традиційними стравами.
Однією з чудових страв, яку можна приготувати на пасхальний стіл, є запечене філе індички.
Індичка має дієтичне м’ясо, яке ще й смачне у будь-яких стравах.
На Великдень 2024 ми пропонуємо оновлений рецепт запеченого філе індички, цієї вишуканої страви, яка точно припаде до смаку вашій родині та гостям.
Індичка запечена великим шматком виходить надзвичайно ніжною і соковитою, а сам процес готування простий і не вимагає надзусиль.
Запечене філе індички: простий рецепт
Для маринування індички перед запіканням можна використовувати різноманітні спеції та трави, які додають смаку та аромату м’ясу. Ось деякі популярні спеції, які підходять для маринування індички: розмарин, тим’ян, цедра лимона або апельсина, кмин, паприка.
Інгредієнти:
- 1 кг філе індички одним шматком
- 60 г вершкового масла
- 150 мл рослинної олії
- карі, сіль, мелений перець
- базилік, сушений часник – за бажанням
- сіль – до смаку
Як запекти філе індички:
- Використовуючи прянощі та олію, замаринуйте м’ясо. Олія допоможе м’ясу залишитися соковитим, не дасть випарюватися рідині. За бажанням, можна додати будь-які приправи.
- Маринуватися м’ясо має в холодильнику години на 3-4.
- Розігрійте на сковорідці решту олії і розтопіть у ній масло. Обсмажте філе з усіх боків до утворення золотистої скоринки. Потім обсмажене філе перекладіть у форму для запікання, на пергамент.
- Запікайте індичку у духовці за 200 градусів протягом 30 хвилин.
- За таким рецептом філе індички виходить ніжним і соковитим. До нього можна подати солодкий чи кисло-солодкий соус.