Вам навіть тіста торкатися не доведеться
Ми ділились рецептом смачної тавологої грузинської паски. Тепер розповідаємо, як приготувати паску, для якої навіть тіста торкатися не доведеться — рецепт дуже простий та не потребує багато часу та сил.
Пасочка виходить дуже м’яка, смачна, в міру солодка. Як її приготувати, розповіли на порталі "Кулінарні витівки".
Інгредієнти:
- Борошно — 380 г
- Яйця — 2 шт
- Молоко — 150 г
- Дріжджі сухі — 2 ч.л.
- Масло вершкове — 100 г
- Цукор ванільний — 1 пачка (10 г)
- Цукор — 120 г
- Сіль — 1/4 ч.л.
- Цедра з 1 лимона
- Родзинки — 150 г + 1/2 ст.л. муки
Спосіб приготування:
- Замочуємо родзинки. Заливаємо їх окропом на 10 хвилин.
- У тепле молоко додаємо дріжджі, 1 столову ложку цукру та 2 столові ложки борошна. Все перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
- З'єднуємо рідкі та сухі інгредієнти. У розтоплене тепле масло додаємо яйця, цукор, ваніль, сіль, цедру лимона — все змішуємо.
- З родзинок зливаємо воду, викладаємо їх на паперовий рушник. Замішуємо тісто: додаємо до дріжджової опари суміш з масла та яєць, а також борошно.
- Місимо тісто силіконовою лопаткою до консистенції густої сметани, рухами, ніби витягуючи тісто вгору. Накриваємо тісто харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 2-2,5 години. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.
- Додаємо до родзинок 1/2 столової ложки борошна і змішуємо їх з тістом. Розкладаємо тісто по формах: викладаємо тісто лопаткою у форми, заповнюючи їх на 1/3.
- Формуємо паски: лопаткою, змоченою у воді, розрівнюємо верх пасок, щоб він був гладким. Всі родзинки ховаємо всередину паски.
- Даємо тісту піднятися знову. Для цього накриваємо паски рушником і чекаємо 1-1,5 години, щоб тісто піднялося і заповнило всю форму.
- Розігріваємо духовку до 180°C і випікаємо паски протягом 25-30 хвилин. Охолоджуємо.
Залишається лише нанести на охололі паски глазур на ваш смак. Приміром, ми розповідали, як приготувати класичну білкову глазур.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала