Вівсяна каша - одна з найпопулярніших страв для сніданку, і це невипадково. Вона надзвичайно поживна, смачна і, до того ж, досить універсальна, дозволяючи кулінарам експериментувати з різноманітними інгредієнтами.
Однак серед усіх можливих добавок є одна, яка може звести нанівець усі переваги цієї ідеальної сніданкової страви. Вівсянка по праву вважається одним із найкорисніших сніданків. Вона багата на вуглеводи, містить близько 15% білка, ненасичені жирні кислоти, вітаміни групи В, К, а також важливі мікроелементи, такі як магній, залізо і цинк. Найцінніше, що міститься велика кількість клітковини та бета-глюкану, які допомагають знижувати рівень холестерину в крові. Про це повідомляє Fit For Fun.
Однак натуральна вівсянка сама по собі може здаватися багатьом не надто привабливою на смак. Саме тому вівсяна каша часто стає основою для експериментів кулінарів, які додають у неї все – від фруктів та ягід до йогурту, меду та згущеного молока. І в цьому процесі вони іноді припускаються досить істотної помилки.
Згідно з рекомендаціями експертів, найгірша добавка, яку можна використовувати у вівсяній каші, – це сухофрукти. Здавалося б, що може бути простіше, ніж просто додати родзинки, курагу чи чорнослив у готову вівсянку? Однак саме це стає згубною помилкою.
Справа в тому, що сухофрукти мають значно вищий вміст калорій та цукру, ніж свіжі фрукти та ягоди. Це пов'язано з тим, що при сушінні з них видаляється вода, але при цьому залишається весь цукор та калорії. В результаті після вживання такої вівсянки рівень цукру в крові різко підвищується, що призводить до швидкого відчуття голоду.
Знай.ua писав, найсмачніша аджика з волоських горіхів: "Гамарджоба генацвалі" скажуть все, рецепт