Таку паску можна навіть дарувати
Не за горами світле свято — Великдень. Багато кулінарів вже спантеличені пошуками різноманітних рецептів паски.
Однак важливо не тільки знайти смачний рецепт і спекти паску, важливо її ще й красиво прикрасити. Разом із "Філіжанкою кави" розповімо, чим ще прикрасити великодню випічку, окрім звичної глазурі.
Як прикрасити паску до свята
Мабуть, найпопулярніша прикраса — це білкова глазур з різнобарвним посипанням. Глазур може бути не тільки білою – її можна підфарбувати харчовими барвниками.
До глазурі можна додати цукрові фігурки, посипати горішками, сухофруктами, ягодами, цукатами. Можна сміливо пускати в хід мастику, безе, зефір та інші солодощі.
Незвичайно і красиво виглядатимуть паски, розмальовані харчовими барвниками. До речі, візерунки з глазурі теж виглядатимуть оригінально.
Замість глазурі можна використовувати розтоплений шоколад чи шоколадний ганаш. А якщо поєднати кілька видів шоколаду – вийде оригінальна випічка.
Якщо не хочеться морочитися з глазур’ю, можна спекти паски з візерунками з тіста або вдавленими горішками. Також можна прикрасити їх цукровою пудрою чи какао через трафарет.
Випічку також можна прикрасити кольоровими стрічками, мотузками, мереживом. Вийде дуже красиво.
Раніше ми розповідали, що печуть в інших країнах світу на Великдень. Спробуйте — можливо, вам щось сподобається.