/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb18f58d35725157a42553d822d74a59f.jpg)
Як правильно розморожувати рибу, щоб вона була смачною і не розвалювалась під час приготування: є декілька важливих нюансів
Рибу дуже зручно заморожувати. Така заготівля виручає в ті моменти, коли потрібно швидко приготувати щось на обід або вечерю. Але щоб продукт мав гарний вигляд та смак – його потрібно правильно розморожувати.
Про те, як потрібно розморожувати рибу, розповіла фудблогерка з ніком recepty_smachno_ в Instagram. Бгато людей роблять це неправильно.
Рибу можна заморожувати лише раз. Тому якщо ви дістали продукт з морозилки – його потрібно одразу готувати.
Не можна розморожувати рибу в теплій воді, а особливо, в гарячі воді. Висока температура сприяє тому, що білок починає згортатись. В результаті – риба розвалюється на сковорідці і виходить дуже сухою.
Не можна розморожувати рибу за допомогою мікрохвильовки – продукт втрачає свої харчові та смакові властивості.
Найкраще розморожувати рибу в холодній воді. При цьому, продукт потрібно загорнути в харчову плівку або поліетиленовий пакет.
Покрокова технологія розморожування риби:
1. Дістаньте продукт з морозилки.
2. Помістіть у глибокий посуд з холодною водою.
3. Поставте миску на нижню полицю холодильника. Перепади температури будуть не такими різкими, і всі корисні речовини збережуться.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Риба в кисло-солодкому соусі
- Риба з ананасами в томатному соусі
- Риба з овочами в духовці