У сто разів смачніше за звичну паску
Скільки б не було у кулінара великодніх рецептів випічки, завжди хочеться спробувати щось новеньке. Якщо хочеться експериментів, це рецепт для вас.
Разом з "Важно знать" ми поділимося цікавим рецептом шоколадної паски. Вона виходить настільки смачною, що про класичну ви більше не згадаєте — готуватимете тільки так.
Як приготувати шоколадну паску
Інгредієнти
Для опари
- 120 мл молока;
- 20 г цукру;
- 20 г борошна;
- 10 г свіжих дріжджів.
Для тіста:
- 200 г пшеничного борошна;
- 50 г цукру;
- 30 г какао-порошку;
- 20 г вершкового масла;
- 20 мл оливкової олії;
- 1 яйце;
- 2 г ваніліну;
- 100 г сушених журавлин (або інші сухофрукти).
Для начинки:
- 250 г шоколаду;
- 170 мл 15%-х вершків.
Для глазурі:
- 70 г шоколаду;
- 30 мл 15% вершків.
Спосіб приготування:
- Змішуємо тепле молоко з борошном, дріжджами та цукром. Все ретельно перемішуємо вінчиком, накриваємо плівкою та відправляємо у тепле місце на 40 хвилин.
- Тим часом міксером збиваємо яйця із цукром до освітлення. До них відправляємо розтоплене вершкове масло і збиваємо ще хвилину. Після цього додаємо опару, оливкову олію, перемішуємо ложкою.
- Просіюємо борошно, додаємо ванілін, какао і добре перемішуємо. Змішуємо сухі інгредієнти з вологими та замішуємо тісто.
- Миску змащуємо олією, відправляємо тісто, накриваємо його харчовою плівкою і ставимо у тепле місце на 1,5 години.
- Коли тісто підійде, втручаємо сухофрукти та відправляємо тісто у форму для випікання. Залишаємо ще на 40 хвилин.
- Через вказаний час відправляємо форму в розігріту до 170 градусів духовку на 45 хвилин.
- В цей час готуємо начинку. Вершки нагріваємо до гарячого стану, додаємо подрібнений шоколад і залишаємо на пару хвилин. Після цього перемішуємо віночком до однорідності.
- З охолодженої паски зрізаємо центральну частину верхівки, руками вибираємо весь м'якуш, змішуємо з начинкою і заливаємо назад всередину.
Накриваємо паску зрізаною верхівкою. За бажанням можна прикрасити її домашньою глазур’ю.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала