Із задоволенням приготуйте та із задоволенням з’їсте
Одна з головних страв великоднього столу — апетитна соковита запечена буженина! Її ніжний смак та аромат подобається абсолютно всім.
Сьогодні разом із Shuba ми поділимося рецептом приготування домашньої буженини. Готується вона просто, єдине — потрібно виявити стійкість і промаринувати м’ясо протягом тривалого часу перед запіканням. Це надасть страві особливої ніжності.
Як приготувати буженину до великоднього столу
Інгредієнти на 8 порцій:
- свинячий окіст — 1 кг;
- сіль — 1 ч. л.;
- часник, зубчики — 4 шт.;
- перець чорний мелений — 1/2 ч. л.;
- лавровий лист — 3 шт.
Спосіб приготування:
- М’ясо ретельно миємо та сушимо. Натираємо цілий шматок сіллю, перцем і тертим на дрібну тертку часником. Проколюємо м’ясо ножем і відправляємо туди лаврове листя.
- Підготовлене м’ясо викладаємо у велику каструлю, накриваємо кришкою та залишаємо маринуватися на ніч у холодному місці.
- Наступного дня відправляємо м’ясо в рукав для запікання та залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Через зазначений час викладаємо м’ясо на деко, відправляємо в холодну духовку і запікаємо при 180 градусах протягом 1 години 20 хвилин. Після цього відкриваємо рукав зверху і даємо зарум’янитися ще протягом ще 10 хвилин.
Дуже смачно виходить, якщо запекти буженину в пиві. Спробуйте, можливо, вам такий варіант теж сподобається.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала