MY.UAНовини
Скандал у прямому ефірі: Маляр довела до сліз нардепку, чоловік якої два роки на війні
Скандал у прямому ефірі: Маляр довела до сліз нардепку, чоловік якої два роки на війні

Скандал у прямому ефірі: Маляр довела до сліз нардепку, чоловік якої два роки на війні

Ексзаступниця міністра оборони та нардепка розсварилися у прямому ефірі на всю країну.

Ексзаступниця міністра оборони довела до сліз народну депутатку під час прямого ефіру. Остання навіть заплакала, а все через багатостраждальне питання продемобілізацію.В депутатки чоловік - на війні, він служить понад два роки без відпочинку, а от ексзаступниця міністра оборони каже, що він сам знав, на що підписується.

Чому спалахнув скандал, що обурило суспільство у цій історії і чим усе завершилось, розповідають журналісти в ексклюзиві TSN.ua.

Скандал у прямому ефірі

Скандал трапився 12 квітня просто в прямому ефірі. В момент, коли мова зайшла про демобілізацію військових з фронту, котрі там вже понад 2 роки фактично без нормального відпочинку. Обговорення відбулося в етері програми 90 хвилин дискусії на Суспільному. Ексзаступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що якщо демобілізацію провести зараз, то держава втратить боєздатність, а відповідно, робити цього не можна. 

“Що стосується демобілізації, я просто одну фразу вам скажу, якщо її провести в тих умовах і загрозах, які існують зараз, ми просто не зможемо відновити ту боєздатність, яка є зараз. В таких умовах її знижувати не можемо, от і вся історія”. 

Нардепка не стрималась

Й тут, понеслось. В цьому ж ефірі участь брала нардепка Інна Совсун, чоловік якої, як і сотні тисяч українців, на фронт пішов ще у перший день повномасштабного вторгнення. Він і досі перебуває на там, а от пункт про демобілізацію, нагадаємо, виключили з законопроєкту про мобілізацію просто перед голосуванням. Тож це питання знову зависло у повітрі і є чи не найгострішим у суспільстві. Пояснити, чому так сталося, ще до цього ефіру намагався народний депутат України, кандидат юридичних наук, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

“Пункт про демобілізацію вилучили через те, що суб’єкт права законодавчої ініціативи – Кабінет міністрів України – ухвалив рішення і звернувся з листами, які ви можете знайти вже, вони скеровані до Верховної Ради Укр аїни, з проханням вилучити ці питання і доручити уряду розробити окремий законопроєкт, пов’язаний зі звільненням. Я б тут не застосовував термін "демобілізація", він в умовах війни взагалі не застосовується, оскільки демобілізація – це переведення загалом усього на мирний лад, а до кінця війни ми можемо говорити лише про додаткові підстави для звільнення з військової служби окремих категорій військовослужбовців, які протягом певного строку виконували бойові завдання. Тому ми в цьому законі доручили Кабінету міністрів розробити і внести на розгляд парламенту відповідний закон, який буде регулювати питання звільнення з військової служби військовослужбовців, які воюють. На мою думку, якраз це і відображає реальні настрої у суспільстві. Люди, простими словами, звичайно, хочуть, щоб їхні рідні і близькі повернулися з фронту додому, але поки ми ведемо війну за фактично наше самозбереження, нас як держави, як державності, як народу України і нації, то говорити про звільнення зараз передчасно, тому було ухвалено таке рішення”. 

Чому сварилися Маляр і Совсун?

Фактичну цю ж тезу повторила Ганна Маляр у прямому ефірі Суспільного, однак зробила це доволі своєрідно, кілька разів перебивши нардепку Інну Совсун. За словами Маляр, військові, які 24 лютого йшли воювати, мали самі розуміти, що до кінця війни демобілізація неможлива. У відповідь на це Інна Совсун не стрималася і заплакала у прямому ефірі. 

"Я таки хочу відреагувати на це. Ми всі дуже добре розуміємо, що заміна військових - це тривалий процес, це не може відбутися моментально. І те, про що пан Юрій тільки що говорив, про термін навчання командного складу, ну це довгий термін навчання. Чим раніше ти його почнеш, тим швидше ти його завершиш. Чим швидше ти почнеш готувати заміну, тим швидше вона буде готова. Якщо ми зараз не прймемо ніякого рішення, ну то цю заміну ніхто і не буде готувати, розумієте?! І тоді ми опинимось в ситуації, к  оли воювати будуть одні й ті самі. Далі воюватимуть ті, хто пішли 24 лютого”. 

Пояснення Совсун

З цього моменту є ще цікавий нюанс. Допоки Ганна Маляр висловлювала свою думку, її інші учасники ефіру не перебивали, але куди там, коли слово взяла Інна Совсун. Тим не менш, нардепка пояснила, чому так гостро реагує на це питання: "Мій чоловік пішов на фронт 24 лютого 22 року і він досі там". 

“Мали знати на що йдуть”

Втім, Ганна Маляр заявила, що чоловік Совсун, як і інші військові, перед походом на фронт, мали почитати Конституцію, і знати, що кінця воєнного стану - демобілізація неможлива: “А він коли йшов, він же знав норму Конституції, що демобілізація неможлива завчасно до завершення воєнного стану? А як ви з Конституцією це суміщаєте? Є чітка норма. І знали, що демоблізовувати не можуть, поки триває воєнний стан”. 

Маляр зробили зауваження

Дискусія продовжилася, та й навіть не те, що дискусія, а справжня сварка. Ганна Маляр не давала Інні Совсун навіть висловити свою думку. На що звернула увагу й інша нардепка Ірина Геращенко й теж зробила зауваження Маляр, що та щонайменше має ставитися з повагою до дружини військовослужбовця. 

"Пані Ганно, я буду завершувати сама. Він пішов захищати країну, пані Ганно, ви не будете мене перебивати. В Конституції також написано, що у всіх є рівні права і обов’язки. Я хочу сказати про те, що коли люди пішли 24 лютого, то їм треба не закидати, що вони не дочитали щось в Конституції, а подякувати і подякувати їхнім родинам, які на них чекають два роки, а не закидати тим, що вони щось не дочитали. Ганна Маляр, перша ознака поваги - не перебивати. Я вас ні разу не перебила, хоча декілька разів дуже хотіла. Так ось, коли він йшов захищати країну, він ішов, бо це треба було робити, так само як ішли сотні тисяч інших людей. Зараз вони два роки у війську."

Власна думка чи від імені влади? 

“Мій чоловік пішов захищати країну, вас, всіх тих, хто нас зараз дивиться. Я два роки на нього чекаю. Я регулярно не сплю ночами, так само, як сотні тисяч інших жінок, які чекають на своїх чоловіків. Є мільйони інших чоловіків, які теж можуть воювати. У нас воюють не ті, хто пішли 24 лютого, у нас воює вся країна. Зараз те, що ви кажете, ви перекладаєте відповідальність на тих, хто зробив найважливіший, найскладніший момент момент в історії. А ви зараз робите вигляд, що цієї проблеми не існує. Що ці люди є залізними і можуть воювати далі. Він за два роки заледве бачив своїх дітей. І ротація цього не врятує. Ротація не врятує нікого. Тому що ротація - це можливість відпочити, але це не можливість повернутися до нормального життя, на яке вони заслуговують, люди заслуговують на те, аби їх замінили. Зараз відмовляти їм в цьому праві - це неповага до них. Я розумію всі складнощі, я розумію, що замінити, в тому числі мого коханого чоловіка, буде дуже складно з його рівнем підготовки, але для того, щоб його замінити, то заміну йому треба починати готувати сьогодні, аби через рік-півтора, вони були. Ні, вона не готується, тому що ті обсяги, які ми бачимо по мобілізації, вони демонструють, що заміни цієї не буде, і що він буде далі воювати, і я далі не буду спати ночами, і те саме буде в інших людей”. 

Згодом, в Instagram нардепка прокоментувала конфлікт, зазначивши, що досі не може«оговтатися» від сказаного Маляр. 

  • "Зайшла в метро на своїй станції, випадково сіла в потяг в протилежний бік. Щось я не можу оговтатись після почутої фрази Ганни Маляр про те що "ну ті чоловіки. які мобілізувались у перший день, вони ж знали, що це до кінця війни“ Самі винні, ага. Як тепер це забути?"

Що кажуть колеги нардепки? 

На скандал відреагувала співголова партії Європейська солідарність Ірина Геращенко, яка також була присутня на телеефірі разом з Маляр та Совсун. Вона наголосила, що Маляр довела до сліз Совсун, яка говорила від імені сотень тисяч дружин, доньок, коханих наших воїнів.

"Нуль емпатії, нуль поваги до воїна і їх родин, нуль людяності. Каліброване хамство. Це не просто провал комунікації. Це усвідомлена позиція, коли на військових вже зараз перекладають відповідальність. За все, Inna Sovsun, моя величезна повага і подяка."

Відреагував на скандал і нардеп Олексій Гончаренко. Він теж засудив ексзаступницю міністра оборони: "А тепер я хочу сказати про Ганну Маляр. Знаєте, є такі люди, яких ти посилаєш на три літери, а вони знову лізуть. Це про неї.  Цю безумну людину ледве звільнили з Міноборони, а тепер вона повернулась в Генштаб. Прямо зараз вона найголовніша по медійці в ЗСУ.  Сподіваюсь, ненадовго. Ви думаєте, чому, наприклад, в трендах Тіктоку пісня про ухилянта? Або чому провал в мобілізації? Або чому війна забувається?  Спитайте у Ганни. Це її зона відповідальності. Я б її головою "колхозних вістей" не призначив. Як так особу можна допускати до медіа у воюючій країні у мене питання. Все, що у нас погане з медіа, має імʼя і це імʼя Ганна Маляр. Сподіваюсь, що після цього всього її звільнять. І нарешті в ЗСУ всі зможуть видихнути. Бо цей ідіотизм не може продовжуватись".

Хто підтримав Ганну Маляр? 

Але знайшлися й ті, хто навпаки підтримав саме Ганну Маляр, серед них нардепка Мар’яна Безугла, теж відома на всю країну різноманітними скандалами. 

"Щодо хейту Ганни Маляр. Вона сказала правду. Не достатньо "емпатійно", треба було зовсім інакше; але як є. Що мобілізовані мали розуміти, на що йдуть, і якщо починається повномасштабна війна, то ніяких термінів мобілізації-демобілізації може не бути до завершення війни. Казала вона не простій "дружині військовослужбовця" і не про "чоловіка-військовослужбовця-штурмовика на нулі". Казала вона це досвідченому політику Інні Совсун, яка була при владі до 2019, а далі разом із Вакарчуком зайшла в парламент, у якої чоловік - медик. До речі, де оце ваше, "хай родичі депутатів воюють". Ну ось, воюють."

Що каже сама Маляр? 

Сама Маляр 12 квітня опублікувала фрагмент з етеру, написавши, що якщо Україна запровадить демобілізацію у тих умовах, в яких зараз є, то "просто втратить боєздатну армію".

"Якщо у таких умовах, як склались зараз, ми зробимо демобілізацію, то ми просто втратимо боєздатну армію. 
З позитивного - нарешті, вперше за два роки повномасштабного вторгнення, почалась системна ротація підрозділів, які знаходяться в районах бойових дій."

Має вибачитися чи ні? 

Отож, ані вибачень, ані пояснень. Хоча як мінімум, за те, що перебивала, перепросити напевно варто було б. Як не крути, але це той вИпадок, коли розмова відбувається з дружиною захисника, хоч вона і нардепка.

Нагадаємо, звістка про виключення процесу демобілізації з мобілізаційного законопроєкту розхвилювала українське суспільство. Що ж сталося насправді, чи можлива ротація або демобілізація взагалі, розповіли журналісти TSN.UA в іншому сюжеті.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ДЕМОБІЛІЗАЦІЯ: чому прибрали із законопроєкту і на що тепер чекати військовим

  • Демобілізації не буде: жорстка реакція військового
  • Закон про демобілізацію може з'явитися влітку, але є одна "брехня" – нардеп
  • Маляр довела депутатку Совсун до сліз під час обговорення закону про мобілізацію: реакція військових та журналістів

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Які трендові кольори волосся для жінок за 40: омолоджують і роблять образ бездоганним
TSN
2024-09-13T17:42:40Z
Тіна Кароль обрана музичною продюсеркою Нацвідбору на "Євробачення-2025"
TSN
2024-09-13T13:15:00Z
Улюбленець Злати Огнєвіч незадоволений неповноцінною "Дією": "Дискримінаційний сором..."
Знай
2024-09-21T03:51:37Z
Держкіно зреагувало на показ у Сербії пропагандистського фільму Кустуріци про УПЦ МП
УкраинФорм
2024-09-20T21:36:47Z
Одна з найкращих кінцівок в історії Netflix: чому варто подивитися фільм "Його три доньки"
24tv
2024-09-20T20:48:22Z
В екранізації популярного аніме від Netflix одну з головних ролей зіграє росіянка: фани обурені
24tv
2024-09-20T20:12:14Z
Помер учасник команди "Ніколь Кідман" із "Ліги сміху" Юрій Рябченко
Комсомольская правда
2024-09-20T18:57:06Z
З чим носити штани палаццо восени: 5 модних варіантів, які підійдуть всім
24tv
2024-09-20T18:18:24Z
Підтримають у горі й біді: 5 акторських пар, які є найкращими друзями
24tv
2024-09-20T18:06:41Z
Пояснення стане сюрпризом: як часто потрібно пилососити будинок - точна цифра
GlavRed
2024-09-21T03:27:30Z
Гороскоп на завтра 22 вересня: Овнам - ланцюжок невдач, Володіям - прилив енергії
GlavRed
2024-09-21T03:27:09Z
Мʼясо виходить дуже ніжним: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачного гуляшу
Политека
2024-09-21T03:03:45Z
Як випрати взуття в пральній машині: правила, які збережуть техніку
GlavRed
2024-09-21T00:27:45Z
5 головних помилок, які допускають жінки при нанесені губної помади
GlavRed
2024-09-20T23:27:26Z
"Розумне" тістечко за 5 хвилин: кулінар дала рецепт неймовірно смачного десерту
Политека
2024-09-20T23:03:17Z
"Для багатіїв свої правила": на Лазуровому узбережжі працює розкішний готель "гаманця Путіна"
TSN
2024-09-20T21:24:14Z
Чим замінити майонез: 5 найкращих варіантів
24tv
2024-09-20T21:18:43Z
"Для нас також важливі прелюдії": чоловіки зробили неочікувані зізнання про секс
24tv
2024-09-20T20:12:05Z
Динамо — Рух. Напередодні
Football.ua
2024-09-21T04:42:28Z
Неймовірна футбольна головоломка: потрібно знайти дивний м'яч за 14 секунд
GlavRed
2024-09-21T03:27:43Z
Севілья не врятувалася від поразки Алавесу
Football.ua
2024-09-20T21:46:28Z
Ніцца розтрощила Сент-Етьєн, здобувши одну з найбільших перемог цього століття в Лізі 1
Football.ua
2024-09-20T21:31:37Z
КДК покарав сина Суркіса за бійку в скандальному матчі між Шахтарем та Динамо
24tv
2024-09-20T21:03:41Z
Верона в меншості поступилася Торіно
Football.ua
2024-09-20T21:02:28Z
Майнц здолав Аугсбург у поєдинку з двома вилученнями
Football.ua
2024-09-20T20:39:32Z
Ольга Харлан знялась для обкладинки Playboy: українці сходять з розуму від неї
24tv
2024-09-20T20:12:09Z
Джошуа та Дюбуа провели зважування та фінальну битву поглядів напередодні мегафайту
24tv
2024-09-20T19:54:44Z
Байден готується до переговорів, але увага американців зосереджена на Трампі та Гарріс – AP
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T04:45:31Z
Росіяни вдарили ракетами по житлому сектору у Кривому Розі: є загиблі
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T04:42:49Z
Вибори в США: у деяких штатах розпочалося дострокове голосування
ZN UA
2024-09-21T04:36:12Z
Потужна атака на склад у Тихорєцьку, удар по Харкову та Кривому Рогу: хронологія 941 дня війни
24tv
2024-09-21T04:18:28Z
Новий етап війни в Чорному морі: у США розповіли до чого готуватися армія рф
Политека
2024-09-21T04:00:04Z
До посольства Росії в Канаді викликали саперів
УкраинФорм
2024-09-21T03:51:01Z
Новий удар безпілотників по Торопцю Тверської області РФ: чутно вибухи
TSN
2024-09-21T03:33:02Z
Байден готує пакет допомоги Україні на 375 мільйонів доларів: що туди ввійде
24tv
2024-09-21T03:30:05Z
Росія виявилися ще більш трухлявою: що сталося
GlavRed
2024-09-21T03:27:55Z
Прикордонники попередили українців про можливі труднощі з перетином польського кордону
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T15:49:31Z
Ціна Курської операції: українські військові розповіли, чи вартий наступ важких зусиль
TSN
2024-09-13T17:42:32Z
Сьогодні – Віддання Воздвиження Хреста Господнього: важливі заборони цього свята
24tv
2024-09-21T04:33:31Z
Росія отримала іранські балістичні ракети: які міста під загрозою
24tv
2024-09-21T04:33:28Z
У Чорному морі - один ворожий ракетоносій
УкраинФорм
2024-09-21T04:24:43Z
Наразі у Німеччині проживає майже 3,5 мільйона біженців
УкраинФорм
2024-09-21T04:12:56Z
Як сьогодні живе зірка "Орла і решки" Андрій Бєдняков, будинок якого зруйнували росіяни
24tv
2024-09-21T04:03:31Z
21 вересня – яке церковне свято: чому сьогодні не можна позичати гроші
24tv
2024-09-21T04:03:13Z
Стаціонарний догляд для ВПО: хто і як може його отримати
ZN UA
2024-09-21T04:01:43Z
Обстріл Кривогу Рогу та вибухи в Росії: головне за ніч
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T04:45:13Z
Наче яскравий феєрверк: момент вибуху у російському Тихорєцьку потрапив на відео
24tv
2024-09-21T04:39:57Z
На Хмельниччині вдову військового судять за катування "відьми": що сталось
TSN
2024-09-21T04:33:36Z
РФ вбила у Кривому Розі 12-річного хлопчика: ОВА про ракетний удар по місту
TSN
2024-09-21T04:18:20Z
Дрони атакували склад у Тихорєцьку Краснодарського краю: виникли масштабна пожежа та детонація
24tv
2024-09-21T03:42:14Z
Атака дронів на Краснодарський край: евакуація мешканців та детонація
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T03:39:34Z
Замовників для підпалів авто військових знаходять через Telegram - Офіс Генпрокурора
InternetUA
2024-09-21T03:18:31Z
Відомо про перших жертв і постраждалих після удару росіян по Кривому Рогу
ZN UA
2024-09-21T02:28:32Z
Удар РФ по Кривому Рогу: мінімум двоє загиблих і троє поранених, в тому числі діти
TSN
2024-09-21T02:06:31Z
21 вересня: яке сьогодні свято, традиції та заборони
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T21:06:24Z
Нестабільність на клітинному рівні: вчені дізналися причину появи зморшок на нашому тілі
Фокус
2024-09-20T19:57:28Z
Удар по пансіонату: до атаки Сумську ОВА просили евакуювати пацієнтів, але цього не зробили
24tv
2024-09-20T17:33:39Z
10 науково доведених корисних властивостей зеленого чаю
24tv
2024-09-20T17:27:11Z
Ці 5 цілющих чаїв допомагають проти кашлю: варто пити їх цієї осені
24tv
2024-09-20T17:21:34Z
Як схуднути в животі: міфи та рекомендації лікарів
TSN
2024-09-20T17:18:47Z
Антидепресанти виявились ефективними проти найагресивнішого виду раку
24tv
2024-09-20T17:12:22Z
Нові докази підтверджують теорію про походження Covid-19 з китайського ринку
360ua.news
2024-09-20T17:12:11Z
Слиз у горлі: чому виникає та що робити
24tv
2024-09-20T15:36:31Z
Шпигував за ЗСУ під Бахмутом: російський агент дістав 16 років тюрми
УкраинФорм
2024-09-21T04:42:57Z
Мінус 1440 окупантів, танки, артсистеми та інша техніка: втрати ворога на 21 вересня
24tv
2024-09-21T04:33:24Z
Яких знаків Зодіаку найбільше: астрологи розкрили, в чому їхня таємна сила
Политека
2024-09-21T04:30:13Z
Російські війська просунулися на Донеччині: карта DeepState
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T04:21:48Z
Удари по Харкову та Кривому Розі та вибухи в Росії: головні новини ночі 21 вересня 2024 року
TSN
2024-09-21T04:06:21Z
В Україні прогнозують теплі вихідні
AgroNews
2024-09-21T04:01:13Z
У Києві продали готель "Україна": хто його купив і на яких умовах
TSN
2024-09-21T03:51:39Z
Без сюрпризів: Гідрометцентр порадував прогнозом погоди на вихідні
Хвиля
2024-09-21T03:45:25Z
До 5 градусів тепла: синоптики повідомили, де в Україні буде найхолодніше
Политека
2024-09-21T03:42:33Z
Водіям у Польщі розповіли, як оцінка авто впливає на кінцеву вартість страховки
Хвиля
2024-09-21T01:06:50Z
Недорога і ємна. У Бельгії розробили інноваційну твердотільну батарею
InternetUA
2024-09-20T21:04:08Z
Економ-пропозиція: який вигляд має найпростіший Volkswagen Golf 2024
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T18:09:01Z
Їх випустили лише 660: в Україну привезли найшвидший універсал у світі
Фокус
2024-09-20T17:00:03Z
Найпопулярніші дизельні авто серпня 2024: RENAULT Duster, RENAULT Megane, SKODA Octavia та інші
ITC
2024-09-20T16:34:43Z
Maxus eTerron 9: перший електричний пікап з повним приводом у Європі
ITC
2024-09-20T15:22:45Z
Мініатюрний ексклюзив: найдорожчий MG в історії продають за мільйон доларів
Фокус
2024-09-20T14:30:57Z
DAF Trucks презентує ще більш економічні вантажівки
AutoCentre
2024-09-20T14:09:17Z
АМАКО провела демо-показ диско-лапового культиватора ACTROS RO4000R від BEDNAR
AgroNews
2024-09-20T13:40:48Z
Головний продукт українців дорожчатиме щомісяця: витрати зросли у 4-5 разів
Знай
2024-09-21T04:36:25Z
Україна через контрабанду втрачає 300 млрд: митниця не помічає запчастини, "айфони" та "італійські бусики"
Знай
2024-09-21T04:21:05Z
Україна підніме ціни на сигарети та вейпи до європейського рівня
Хвиля
2024-09-21T04:03:08Z
В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат
Знай
2024-09-21T03:36:59Z
Українцям показали, де можна купити каву та чай на 40% дешевше
Хвиля
2024-09-21T03:18:59Z
За кількістю пасік в Україні лідирує Кіровоградська область
УкраинФорм
2024-09-21T02:45:02Z
Огірки дешевшають: ціни впали за тиждень
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T02:33:20Z
Ціни на автогаз різко зросли: що з бензином та дизелем
Хвиля
2024-09-21T02:06:54Z
«Укрзалізниця» обладнала Wi-Fi у 16 поїздах Інтерсіті та Інтерсіті+
InternetUA
2024-09-21T02:03:38Z
Знайти 3 відмінності між картинками зможуть лише справжні детективи: складна загадка
GlavRed
2024-09-21T04:27:07Z
Німеччина створить перший у світі мобільний квантовий комп’ютер до 2027 року
InternetUA
2024-09-21T04:01:42Z
Чоловік відвідав барбера, і тепер на весіллі друга може сам стати головною зіркою
24tv
2024-09-21T03:54:57Z
Як пробити унітаз без вантуза: звичайна пляшка врятує в найнеочікуваніший момент
GlavRed
2024-09-21T03:27:40Z
Apple знову переносить дату виходу найпопулярнішого iPad
InternetUA
2024-09-21T03:01:48Z
МВС попереджає про шахрайську схему з листами від «господарських судів»
УкраинФорм
2024-09-21T02:36:46Z
PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною
InternetUA
2024-09-21T01:01:37Z
Росіяни купують новий iPhone 16 попри санкції і позицію Apple – Reuters
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T00:36:17Z
Залишилися лічені дні до нової магнітної бурі: вдарить майже з 6-бальною потужністю
GlavRed
2024-09-21T00:27:24Z