Як приготувати білкову глазур
Паски на Великдень найчастіше прикрашають саме глазуррю. Ми ділились простим рецептомна основі желатину. Однак класичною глазуррю вважається саме білкова — ділимось простим рецептом.
Раніше її збивали вручну, тож приготування такої глазурі займало чимало часу та сил. Однак зараз, з потужною кухонною технікою, це зовсім нескладно зробити. Простим рецептом поділились на порталі SHUBA. Для приготування знадобиться всього три інгредієнти: яєчний білок, цукор та зовсім трохи лимонної кислоти. Успіх залежить від правильної пропорції білка до цукру.
Інгредієнти:
- 100 г цукрової пудри
- 1 яєчний білок
- 2 г лимонної кислоти
Спосіб приготування:
- Охолоджуємо яйце (бажано в холодильнику) і відокремлюємо білок від жовтка. Збиваємо білок міксером.
- Спочатку збиваємо на невеликій швидкості. Потім на великій швидкості.
- Повільно всипаємо в збитий білок лимонну кислоту і цукрову пудру, продовжуючи збивати.
Глазур має бути білою та достатньо густою. Вона не повинна стікати з ложки, і, в ідеалі — навіть не рухатись під час перевертання чаші з нею. Готовою глазуррю мастимо охололі паски і залишаємо застигати. Час застигання залежить від густини глазурі. Якщо ж ви не хочете робити глазур, а прикрасити паску все одно хочеться, можна зробити візерунки з тіста. Ми ділились простим рецептом.