Рецепт паски від відомої української кулінарки
Ми ділились чудовим рецептом грузинської паски. Тепер розповідаємо, як та з чого робиться апетитна паска за рецептом відомої галицької кулінарки Дарії Цвєк.
Як її приготувати, розповіли та показали на ютуб-каналі "Моя кулінарія". Паска виходить вологою, м’якою і просто чудовою. Ще й приготувати її нескладно, якщо слідувати інструкціям.
Інгредієнти:
- 1 кг борошна
- 350 г цукру
- 10 жовтків
- 200 г вершкового масла (82%)
- 400 мл молока
- 70 г свіжих дріжджів
- 200 г родзинок з журавлиною
- дрібка солі
- ванільний цукор (8 г)
- олія (для змащування)
Спосіб приготування:
- У миску вливаємо тепле молоко (не гаряче). Додаємо дріжджі, 3 ст. л. борошна та 1 ст. л. цукру.
- Перемішуємо віночком і ставимо опару в тепле місце (наприклад, на сонце) на 20 хвилин. Опара має піднятися шапкою.
- Жовтки збиваємо з ванільним цукром до посвітління. Додаємо жовткову суміш до опари.
- Додаємо сіль і 900 г борошна, залишаючи 100 г для підсипання. Швидко замішуємо тісто руками до м'якості.
- Поступово додаємо кімнатної температури вершкове масло, по одному шматочку, ретельно вимішуючи після кожного. Тісто має стати гладким, блискучим і трохи липким.
- Додаємо родзинки з журавлиною, обваляні в борошні, і вимішуємо ще 2-3 хвилини. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно збільшилося вдвічі.
- Обминаємо тісто і ділимо на 5 частин. Змащуємо олією форми для пасок на 1/3 об'єму.
- Викладаємо тісто у форми, не заповнюючи їх доверху. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин, щоб тісто піднялося.
- Розігріваємо духовку до 180°C. Випікаємо паски протягом 40-45 хвилин, або до повної готовності (перевірити дерев'яною шпажкою). Готові паски виймаємо з духовки і даємо їм трохи охолонути.
Вже холодні паски прикрашаємо глазуррю до свого смаку. Ми ділились цікавими рецептами:
- Класичнабілкова глазур, де успіх залежить від пропорції
- Вдалаглазур на основі желатину
- Глазур, на яку ви потратите всього 30 секундвашого часу
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала