Булочки виходять дуже смачними та ароматними
У кожній країні великодня випічка в кожній країні має свої особливості та відмінності. Ми вже розповідали, що британці до цього свята готують легкий пиріг з мигдальним тістом і марципанами під назвою сімнель. Сьогодні ми поділимося ще однією традиційною випічкою – англійськими великодніми булочками.
На батьківщині їх називають hot cross buns. Подають булочки традиційно на сніданок Страсної п’ятниці. Англійці вірять, що ця випічка оберігає будинок від злих духів. А ще вони дуже пишні та здобні. Рецептом поділяється Ye.ua
Як приготувати англійські булочки
Інгредієнти
Для тіста:
- 14 г сухих дріжджів;
- 300 мл теплого молока;
- 100 г цукру;
- 550 г борошна;
- 1 ч. л. кориці;
- 100 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 1 склянка родзинок (можна брати будь-які сухофрукти);
- цедра апельсина;
- щіпка мускатного горіха.
Для хрестиків:
- 1/2 склянки борошна + 7-8 ст. л. води.
Для сиропу:
- 1/4 склянки води;
- 1/4 склянки цукру;
- 1 ч. л. спецій (наприклад, зірочка анісу, 1/4 ч. л. зіри, 1/4 ч. л. імбиру, ваніль).
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста у нагріте молоко відправляємо сухі дріжджі та цукор. Залишаємо все на 15 хвилин.
- У просіяне борошно відправляємо корицю та м’яке нарізане масло. Все ретельно перетерти до стану крихти, за бажанням додаємо сухофрукти та цедру апельсина.
- В отриману масу додаємо яйце, опару і все перемішуємо протягом 10 хвилин до еластичного стану. Відправляємо на годину в змащену олією миску.
- Через вказаний час вимішуємо повторно тісто. Ділимо його на 4 частини, кожну скочуємо у валик. Ділимо валики на три частини.
- Кожен валик скочуємо в кулю, намагаючись сховати начинку всередину. Викладаємо їх на деко, накриваємо рушником і даємо постояти ще близько 30 хвилин.
- У цей час готуємо пасту для хрестиків. Для цього змішуємо борошно та воду до консистенції негустої сметани.
- Дістаємо булочки, робимо на них акуратні неглибокі надрізи та за допомогою кондитерського мішка малюємо на них пастою хрестики.
- Відправляємо деко попередньо розігріту до 220°С духовку на 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 200°С і випікаємо ще 10-12 хвилин.
- Поки печуться булочки, у каструлі змішуємо необхідні для сиропу інгредієнти та варимо їх близько 4-5 хвилин.
Готові булочки змащуємо гарячим сиропом і даємо охолонути. Подаємо їх з улюбленим чаєм або ароматною кавою.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала