Вам не доведеться день стояти біля плити
Традиційною стравою до великоднього столу є пишні паски. Однак багатьох лякає довга метушня з тістом та духовка.
Якщо не хочеться цілий день провозитися з випічкою, пропонуємо сирний варіант паски. Готується десерт швидко, просто та всього з п’яти інгредієнтів. До того ж у його складі — згущене молоко, яке надасть особливого смаку пасці. Таку смакоту близькі проситимуть навіть після свята. Рецептом ділиться Тoday.
Як приготувати сирну паску зі згущеним молоком
Інгредієнти:
- сир – 250 г;
- розм’якшене вершкове масло жирністю вище 72% — 75;
- згущене молоко – 125 г;
- сметана 25% — 75 г;
- ванільний цукор – половина чайної ложки.
Спосіб приготування:
- Сир відправляємо в миску і додаємо до нього розм’якшене вершкове масло. Ретельно все розминаємо, щоб обидва інгредієнти повністю з’єдналися.
- В отриману масу додаємо згущене молоко, сметану та ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо занурювальним блендером.
- Форму для паски у формі піраміди ставимо в тарілку вузькою частиною вниз, застилаємо марлею, виливаємо тісто сирне і загортаємо краї марлі. Зверху ставимо плоску тарілку та прес.
- Відправляємо все до холодильника на 12-14 годин, періодично виливаючи сироватку з тарілки.
- Через зазначений час дістаємо паску, перевертаємо її на блюдо, дістаємо паску і прикрашаємо на свій смак.
Для тих, хто не любить пекти, пропонуємо приготувати сирну паску з какао. Вам точно сподобається.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала