Продовжуємо сезон святкової випічки до Великодня 2024
В останні роки неабияку популярність здобуває нетрадиційна паска "Крафін". Якщо хочеться чогось традиційного, то є рецепт "лінивих" крафінів з корицею, або дуже смачних пасок-крафінів з цукатами та лимонною цедрою.
Українська кулінарна блогерка Анна anny.cooking представила свій сімейний рецепт великодніх пасок — мереживних крафінів з маком, які виходять дуже ніжними, пухкими та легкими в приготуванні.
Як приготувати паску-крафін
Інгредієнти на 3 пасочки діаметром 13 см:
- 2 яйця
- 80 г цукру
- 100 мл молока
- 40 г сметани
- 10 г сухих дріжджів
- дрібка солі, ваніль
- цедра 1 лимона
- борошно, приблизно 400 г (+ борошно для присипки поверхні)
- 25 г вершкового масла
Макова начинка:
- 250 г маку
- 250 мл молока
- 100 г цукру
- 1 білок
- 80 г масла для змащення тіста
Спосіб приготування:
- Опара: зʼєднуємо тепле молоко, дріжджі, ложку цукру і ложку борошна з загальної кількості і залишаємо на 10-15 хв.
- Тісто: яйця, цукор, сіль, ваніль, сметану і цедру змішуємо, додаємо опару, борошно і замішуємо тісто. Перекладаємо його на поверхню, додаємо мʼяке масло, вимішуємо до гладкості приблизно 10 хв. Вимішане тісто має злегка липнути до рук, якщо липне занадто, то підсипте трішки борошна.
- Залишаємо тісто підходити на півтори-дві години.
- Макова начинка: зʼєднуємо мак, молоко, цукор і варимо на найменшому вогні приблизно 20-30 хв, щоб залишився тільки мак. Збиваємо в блендері.
- Ділимо тісто на 3 частини, кожну розкачуємо і формуємо пасочки як на відео нижче. Перекладаємо їх у форми, і залишаємо на 40 хвилин.
- Випікаємо пасочки 30 хв на рівні нижче середнього при 180 градусах.
Раніше блогерка поділилася рецептом чизкейка з вишнею. Солодка вершкова маса десерту чудово поєднується з кислинкою вишні та пісочною основою.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала