Відварена в каструлі гречка часто виходить достатньо сухою та прісною. Але така крупа насправді може бути дуже смачною. Для цього її потрібно протушкувати з фаршем та овочами на сковорідці.
Ідея приготування ситної гречки з фаршем опублікована на сторінці фудблогера Алекса Міля (mil_alexx_fit) в Instagram. Фарш підійде будь-який.
Інгредієнти:
- гречка (суха) – 350 г
- фарш – 550 г (яловичина, телятина, курка)
- цибуля – 120 г
- часник – 2-3 зубчика
- морква – 140 г
- зелень (кріп і петрушка) – 15 г
- вода – 700-900 мл
- томати – 3 ст.л.
- сіль, перець, паприка
Спосіб приготування:
1. Влити каплю олії на сковорідку.
2. Викласти нарізані цибулю і часник.
3. Смажити 3-4 хвилини.
4. Додати моркву порізану великими шматочками.
5. Перемішати і готувати ще 3-4 хвилини.
6. Додати фарш, перемішуючи готувати 10-12 хвилин.
7. Додати спеції, томат.
8.. Всипати суху гречку і залити водою, щоб все покрити.
9. Перемішати і готувати при закритій кришці, на середньому вогні, поки не википить уся вода приблизно 15-20 хвилин.
10. Посипати подрібненою зеленню.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Гречка з фаршем та грибами
- Гречка-омлет з помідорами та сиром
- Гречка з м'ясом у горщику в духовці