Для поціновувачів вишуканих страв
Не хочеться, щоб на великодньому столі з м’ясних страв була тільки буженина. Сьогодні ми здивуємо вас незвичайним поєднанням м’яса та меду.
Звичайно, дехто вважає, що м’ясні та солодкі страви зовсім не поєднуються. Однак варто скуштувати медове м’ясо — і ви здивуєтеся, як вдало поєднуються інгредієнти у страві. Додайте мед до свинини, телятини, курятини та каченяти — саме його солодка густота надає м’ясу пікантного та благородного смаку. Та й м’ясо стане настільки ніжним, м’яким та соковитим, що його оцінять навіть гурмани. Рецептом ділиться "Важно знать".
Як приготувати медове м’ясо до пасхального столу
Інгредієнти:
- 1 кг свинячої вирізки;
- 1 л води;
- 50 г цукру;
- 50 г солі;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 3 ст. л. меду;
- 2 ст. л. діжонської гірчиці;
- 2 ч. л. чебрецю;
- 3 зубчики часнику;
- 1 лимон.
Спосіб приготування:
- У посудину з водою висипаємо сіль та цукор, перемішуємо до повного розчинення. Опускаємо в розсіл, що вийшов, м’ясо, накриваємо кришкою і ставимо на годину в холодильник.
- Часник чистимо, пропускаємо через прес. Змішуємо його із соком лимона, медом, гірчицею, чебрецем та рослинною олією. Все ретельно перемішуємо.
- Дістаємо з холодильника, сушимо за допомогою паперових рушників м’ясо та викладаємо у форму для запікання. Змащуємо його соусом і зверху поливаємо рештками.
- Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Кожні п’ять хвилин поливаємо м’ясо соусом, що стікає на дно форми, з м’ясними соками.
На Великдень можна приготувати також ароматні свинячі реберця. Це надзвичайно смачно.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала