Салат затьмарить решту страв
Не за горами світле свято Великодня. Досвідчені кулінари вже підшукують різні рецепти, щоб здивувати близьких різноманітними стравами.
У цей день до столу подають не лише пишні паски, яйця та буженину, а й різноманітні салати. Сьогодні ми разом із "Попоїсти" поділимося незвичайним салатом під назвою "Рокова жінка". У його складі — нескладні та бюджетні продукти, проте він зможе здивувати близьких та гостей.
Як приготувати салат "Рокова жінка"
Інгредієнти:
- яловичина — 100 г;
- картопля — 300 г;
- морква — 200 г;
- буряк – 180 г;
- сир голландський — 70 г;
- майонез — 100 г;
- часник — 2 зубчики;
- гранат для декору – до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Овочі відварюємо, даємо їм охолонути, чистимо і натираємо на великій тертці окремі миски. Солимо все до смаку.
- До готовності відварюємо м’ясо і дрібно його шаткуємо. Солимо його, перемішуємо з 1 зубчиком часнику, пропущеним через прес.
- Салат збираємо за допомогою роз’ємної форми діаметром 16 см. Ставимо її на тарілку, викладаємо картоплю, розрівнюємо та утрамбовуємо трохи.
- Наступним шаром викладаємо м’ясо, далі моркву, змішану із зубчиком подрібненого часнику. Кожен із цих шарів змащуємо майонезом.
- Далі викладаємо тертий твердий сир, зверху буряк. Знімаємо форму.
- Верхній робимо майонезну сіточку у вигляді ромбів, оздоблюємо зернами граната і відправляємо в холодильник на кілька годин.
Приготуйте до великоднього столу буженину в пивному маринаді. Вийде неймовірно смачно.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала