Чудовий рецепт смачної паски на Великдень
Ми розповідали, як приготувати смачнупаску з "нічною" опарою. Тепер розповідаємо, як приготувати пишну і м’яку паску на подвійній заварці.
Вона довго зберігається, не черствіє і залишається такою ж мʼякенькою та повітряною, наче її щойно спекли. Паска в міру солодка і має чудову структуру. Як її приготувати, розповіла кулінарка Леся Кравецька на ютуб-каналі "Львівські пляцки".
Інгредієнти:
- 75 г води
- 75 г цукру
- 2ст.л. коньяку ( рому) за бажанням
- 100 г родзинок
- 50 г сушеної журавлини
Заварна основа:
- 125 мл молока
- 50 г борошна
Тісто:
- уся заварна основа
- 250 мл молока
- 4 яйця
- 250 г цукру
- 20 г ванільного цукру
- 50 г дріжджів
- 100 г вершкового масла
- 50 г смальцю
- 50 г олії без запаху
- 100 мл алкогольного сиропу від настоювання родзинок
- 2 ст. л. борошна для обвалювання сухофруктів
- 1 ч.л. солі
- 0,5 ч.л. курками
- 1 кг борошна
Для змащування:
- 1 жовток
- 1 ст. л. молока
Спосіб приготування:
- Викладаємо в чашу 4 яйця, додаємо 250 г цукру та 20 г ванільного цукру. Збиваємо суміш міксером протягом декількох хвилин до пишності та світлого кольору.
- Не припиняючи збивання, тонкою цівкою вливаємо кипляче молоко (250 мл). Додаємо заварну основу і збиваємо 1-2 хвилини.
- Охолоджуємо яєчну масу до 35-36°C. Додаємо в яєчну масу дріжджі, розкришені руками.
- Накриваємо чашу рушником і залишаємо в теплому місці на 1,5 години, 1-2 рази перемішавши за цей час. Розтоплюємо вершкове масло, смалець та олію.
- Перекладаємо родзинки на сито і даємо їм трохи стекти. Обвалюємо родзинки в 2 ст. л. борошна.
- Додаємо в яєчну масу 1 ч. л. солі, 0,5 ч. л. куркуми та 100 мл алкогольного сиропу від настоювання родзинок. Додаємо розтоплені та охолоджені жири.
- Поступово додаємо просіяне борошно (1 кг), замішуючи тісто ложкою. Місимо тісто руками до отримання ніжного, липкого та еластичного тіста.
- Відділяємо 50 г тіста для прикрас. Додаємо підготовлені сухофрукти і вмішуємо їх у тісто. Залишаємо тісто у теплому місці до збільшення у кілька разів.
- Формуємо кульки з тіста та викладаємо у підготовлені та змащені форми. Залишаємо у теплі приблизно на 1 годину.
- Змащуємо поверхню пасок сумішшю і жовтка та молока. Прикрашаємо поверхню вирізаними фігурками з тіста.
- Випікаємо паски за температури 170-180° приблизно 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Якщо не любите прикраси з тіста — можна пропустити цей крок та прикрасити глазуррю. Ми ділились класичним рецептом на білках.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала