Усі здивуються пікантним смаком
Важко уявити нашу кухню без найрізноманітніших салатів. Вони прості у приготуванні: підготував усі інгредієнти, змішав, заправив улюбленим соусом і можна їсти. Без цієї страви неможливо уявити навіть великодній стіл – вони обов’язково присутні у святковому меню.
Якщо вважаєте, що здивувати цією стравою неможливо, спробуйте салат "Ніжність". Його рецепт "Телеграф" знайшов у старій газеті кулінарних рецептів "Кухня". У його складі — прості інгредієнти, проте жменя чорносливу дуже урізноманітнює страву. Такий салат розлетиться першим навіть на великодньому столі.
Як приготувати салат "Ніжність"
Інгредієнти:
- куряче філе — 200 г;
- свіжий огірок — 1 шт.;
- куряче яйце — 1 шт.;
- чорнослив — 100 г;
- волоські горіхи очищені — 100 г;
- сметана — 4 ст. л.;
- майонез — 4 ст. л.;
- зелень — за смаком.
Спосіб приготування:
- Чорнослив відправляємо в каструлю, заливаємо водою так, щоб ледве покривала та відварюємо. Даємо охолонути та нарізаємо дрібною соломкою.
- Куряче філе відварюємо до готовності. Коли м’ясо охолоне, також нарізаємо дрібною соломкою.
- Яйце відварюємо круто, даємо охолонути, чистимо від шкаралупи й нарізаємо дрібною соломкою. Так само подрібнюємо свіжий огірок та чорнослив.
- Для приготування соусу змішуємо майонез та сметану. Все ретельно перемішуємо.
- Підготовлені інгредієнти викладаємо шарами у фужери, змащуємо соусом, за бажання прикрашаємо зеленню, нарізаним кружальцями огірком та яйцем.
Подавати такий салат можна зі святковою бужениною. Ваш святковий стіл буде ідеальним.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала