Чудовий рецепт розкішної великодньої випічки
Ми розповідали, як приготувати смачнупаску з "нічною" опарою. Тепер ділимось рецептом особливо ароматної випічки на Великдень — з шафраном і марципаном.
Цей рецепт вразить вас неймовірним ароматом, насиченим смаком та пишністю! Секретом успіху стануть шафран і марципан, які додають пасці вишуканості та неповторності. Марципан можна не використовувати, а замінити його такою ж кількістю цукатів. Як її приготувати, розповіли на порталі picantecooking.
Інгредієнти:
- 120 г цукрової пудри
- 250 мл теплого молока
- 150 г вершкового масла
- 70 г цукатів (наприклад, апельсинових)
- 4 жовтки
- дрібка солі
- 100 г марципану, нарізаного кубиками
- дрібка шафрану
- 2 ст. л. рому або коньяку
- 600 г борошна
- 20 г свіжих дріжджів (або 7 г сухих швидкодіючих)
Спосіб приготування:
- Просіємо борошно і цукрову пудру у велику миску. Розчинимо дріжджі у невеликій кількості теплого молока.
- Розтопимо вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Замочимо шафран у ромі або коньяку. Наріжемо цукати та марципан кубиками.
- Збиваємо жовтки до однорідності. Додаємо жовтки до просіяного борошна з цукровою пудрою.
- Вливаємо у борошно молоко з дріжджами та розтоплене масло. Замішуємо м'яке, еластичне тісто протягом 6-7 хвилин руками.
- Тісто може трохи липнути до рук, але борошно НЕ додаємо! Накриваємо тісто кухонним рушником і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
- Обкачуємо шматочки марципану і цукати в борошні. Додаємо марципан, цукати, шафран і ром у тісто. Ретельно вимішуємо тісто.
- Змащуємо форми для пасок вершковим маслом і посипаємо борошном. Розкладаємо тісто по формах, заповнюючи їх лише на половину. Накриваємо форми кухонним рушником і залишаємо паски на 1 годину для вистоювання.
- Розігріваємо духовку до 180°C. Змащуємо верх пасок молоком.
- Ставимо паски в розігріту духовку. Через 5 хвилин знижуємо температуру до 160°C.
- Випікаємо паски протягом 40-50 хвилин до золотистого кольору та пишності. Перевіряємо готовність пасок зубочисткою: вона повинна виходити сухою з центру паски.
Паску після охолодження можна до свого смаку прикрасити глазуррю. Миділились вдалим рецептом.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала