MY.UAНовини
Для військових та їхніх близьких: сім застосунків, розроблених українцями під час війни
Для військових та їхніх близьких: сім застосунків, розроблених українцями під час війни

Для військових та їхніх близьких: сім застосунків, розроблених українцями під час війни

“Рубрика” зібрала в одному матеріалі застосунки, які можуть бути корисними для ветеранів, поранених військових, їхніх близьких та рідних. Тут додатки, що допоможуть під час реабілітації, такі, що дозволять спілкування навіть за мінімального зв’язку, та інші.

У чому проблема?

Після повернення з війни багато ветеранів стикаються зі складнощами в адаптації до цивільного життя. Особливо це було помітно в перший рік війни — знайти інформацію про потрібні документи, послуги та програми підтримки було не так уже й просто. Переважно ця інформація була розкидана по різних джерелах і не завжди була доступна в зручному форматі.

Яке рішення?

Створення інформаційних платформ та мобільних додатків для захисників можуть розв'язати цю проблему.

Українці вже звикли до того, що через смартфон можна записатися до лікаря, замовити додому їжу, отримати консультації фахівців, відкрити власний бізнес чи навіть укласти шлюб. Тепер цифрові технології допомагають і нашим захисникам. Спеціально розроблені додатки та чат-боти сприяють покращенню комунікацій, процесів реабілітації, значно економлять час та роблять шлях переходу до мирного життя легшим.

Як це працює?

Юридична допомога: мобільний додаток "Правовий навігатор"

Торік команда Правозахисного центру для військовослужбовців "Принцип" створила сайт Правовий навігатор. Інструмент був покликаний допомогти військовим, ветеранам та їхнім родинам зорієнтуватися в базових юридичних питаннях, етапах шляху пораненого, контактах, до яких можна звернутися. Але вже понад два місяці Правовий навігатор для військових, ветеранів та їхніх сімей можна мати просто у кишені — у вигляді зручного додатку на смартфоні.

"Застосунок створили, оскільки телефон завжди під рукою. Це точно зручніше, ніж буклети та інші папірці з інструкціями, які зрештою все одно губляться", — кажуть творці Навігатора.

Вміст застосунку:

  • Доступ до інформації про ВЛК, МСЕК, рапорти, виплати та інші важливі питання.
  • Юридична довідка.
  • Шаблони документів, зокрема рапорти, які можна зберегти на телефон.

Окрім того, до Правового навігатора додали:

  • Каталог місць соціальних послуг. Тут відображається перелік медичних закладів, соціальних служб, які можуть цікавити ветеранів та поранених захисників, їхні контакти й розклад роботи. А також додаток надає можливість прокласти маршрут до цих закладів.
  • Важливі сповіщення: користувачам приходитимуть тільки головні оновлення у процедурах, які стосуватимуться важливих змін, наприклад тих, що впливають на оформлення виплат.

Застосунок працює навіть без доступу до інтернету. Є версії для Android та IOS.

Психологічна підтримка: мобільний застосунок "База"

"База" — український сервіс психологічної допомоги для ветеранів. Ініціатор розробки — громадська організація  "Вільний вибір", яка з 2015 року надає психологічну підтримку військовослужбовцям, ветеранам, поліціянтам та членам їхніх родин. Застосунок створювали із залученням ветеранів — для того, щоб краще розуміти їхні потреби та наповнити його справді потрібними та зручними у використанні інструментами. Також під час створення розробники радилися з ветеранами щодо тону мовлення, текстів, читабельності, айдентики тощо.

Що містить додаток "База":

  • Навчальні матеріали про психічне здоров'я і вправи для самодопомоги, а також корисні для ветеранів та ветеранок контакти.
  • Інформація про тривогу, наслідки легкої черепно-мозкової травми, хронічний біль, поганий сон, депресію, нав'язливі думки та інструменти, як з цим працювати.
  • Трекер настрою, можливість записувати свої думки та стани, ставити нагадування.
  • Кризова "стоп-кнопка", функція якої — допомогти врегулювати свій стан, коли "накриває". 
  • Корисна функція створення власного профілю — з тим набором інформації та інструментів, які цікавлять конкретного користувача.
  • Крім того, у "Базі" є можливість написати фахівцю-психотерапевту та отримати від нього відповідь.

Застосунок дозволяє залишатися користувачу анонімним. У ньому є змога вказувати дані про себе лише за бажанням.

Розробники проєкту попереджають, "База" — не заміна психотерапії, але це шанс краще зрозуміти свої стани та вміти надати собі первинну психологічну підтримку. Також розробники вказують, що хоч і позиціюють себе як сервіс для ветеранів, користуватись ним по суті може будь-хто: навчальні матеріали можуть бути корисними для всіх.

Завантажити "Базу" можна на  iOS та Android.

Здоровʼя: чат-бот "Derm Guard"

"Derm Guard" — це ініціатива лікарів-дерматовенерологів, які у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України, Міністерством оборони України та волонтерськими організаціями вирішили допомогти військовим України в лікуванні та профілактиці дерматовенерологічних захворювань.

"Ми активно розробляємо методичні матеріали та формуємо інформаційний простір, де військові та лікарі суміжних спеціальностей отримують консультації та знання, як лікувати та профілактувати найбільш поширені захворювання шкіри, волосся та нігтів", — повідомляють на сайті проєкту.

Лікарі відзначають, через стресові умови, в яких перебували ветерани на передовій, та проблеми, пов'язані з постійним носінням берців і важкого одягу, дедалі більше військових страждають від дерматовенерологічних захворювань: траншейної стопи, псоріазу, вітиліго, алергії тощо, невпинно зростає.

Унікальний чат-бот "Derm Guard" пропонує військовим та їхнім родинам отримати безоплатну лікарську допомогу. Для цього необхідно просто заповнити коротку анкету та додати до неї кілька фотографій ураженої ділянки. Протягом доби спеціалісти підготують розгорнуту відповідь із діагнозом та схемою лікування.

Скористатися чат-ботом можуть як самі військові, так і їхні представники. А також представники медичних бригад, якщо пацієнт знаходиться на фронті. У цьому форматі дерматовенерологи готові надати консультаційні послуги відповідним фахівцям віддалено. Це, своєю чергою, позитивно вплине на процес лікування безпосередньо в зоні бойових дій.

Відеоінструкція про те, як користуватися чат-ботом, знаходиться тут.

Юридичні чи психологічні консультації: чат-бот "Дякуємо за службу! Готові допомогти"

Ще один чат-бот для ветеранів, ветеранок і членів їхніх родин запустили Простір Можливостей і Коаліція ветеранських просторів.

"Дякуємо за службу! Готові допомогти" — це юридичні, психологічні консультації та послуги соціального супроводу.

Послуга була запущена в Телеграмі з 1 березня цього року і вже має чимало звернень від ветеранів та ветеранок, а також членів їхніх родин.

Усіх, хто потребує юридичної чи психологічної допомоги, творці чат-бота запрошують звертатися за посиланням. Фахівці спробують відповісти на всі ваші запитання або ж перенаправлять до партнерів.

Реабілітація та спорт: мобільний додаток TRENVET

TRENVET — перший мобільний додаток, який допомагає отримати безплатну спортивну реабілітацію ветеранам та військовослужбовцям. Мета застосунку — об'єднати захисників та захисниць України: ветеранів та діючих військовослужбовців, які потребують допомоги реабілітолога, масажиста, бажають займатися з тренером фізичною культурою, з фахівцями, які готові надавати відповідну підтримку військовим та сприяти їхньому відновленню — фізичному та психологічному.

"Наше завдання — допомогти ветеранам повернутися до цивільного життя, шляхом фізичних занять, реабілітації та спілкування", — говорить команда TRENVET.

Ідею створення фітнес-застосунку для ветеранів та поранених військовослужбовців запропонували українські спортсмени — Василь Вірастюк, Сергій Конюшок та Олександр Лашин. А його розробкою зайнялися ГО "Звитяга Нескорених" та ГО "Федерація стронгмену України" за підтримки Українського ветеранського фонду.

"Набагато легше прийти в зал, де є своє середовище, ветеранська спільнота або тренери, які тебе очікують на тренування. Ми сподіваємося, що ветеран захоче займатися фізичною культурою і спортом. Ми прагнемо якомога більше ветеранів залучити до фізичної культури і спорту, до здорового способу життя, бо вважаємо, що ця галузь є чи не найкращим інструментом соціалізації ветерана в цивільному житті", — прокоментував на презентації додатка один з його ініціаторів Василь Вірастюк.

Що пропонує застосунок:

  • У додатку можна знайти велику кількість вправ та порад, як підтримати себе у фізичній формі й допомогти м'язам швидше адаптуватися після поранення.
  • Також тут ветерани та діючі військовослужбовці можуть швидко знайти тренера у своєму місті та пройти спортивне відновлення. При цьому не обов'язково обмежуватися своїм населеним пунктом. Можна обрати тренера з іншого міста для занять онлайн.
  • Вибір з 19 видів спорту — це не тільки тренажерні зали, а й заняття з бадмінтону, футболу, волейболу, настільного тенісу і багато іншого. 
  • Є пропозиції масажу.

Щоб скористатися цими можливостями, достатньо просто завантажити застосунок та за допомогою фільтрів та геолокації знайти саме свого фахівця. Відеоінструкція про це як це зробити — за посиланням.

TRENVET доступний для завантаження на платформах iOS і Android і безплатний для користувачів. Посилання на додаток на платформах: AppStore, Google Play.

Інклюзивний фітнес: BetterMe — програма тренувань для людей, які перенесли ампутацію

Програму розробили український фітнес-застосунок BetterMe, виробник біонічних протезів Esper Bionics і благодійний фонд Future For Ukraine.

У додатку BetterMe можна знайти понад 200 унікальних відеовправ для людей, які втратили верхню або нижню кінцівки. Комплекс включає тренування до та після встановлення протеза. Середня тривалість кожного тренування — 25 хвилин.

Програма тренувань зосереджується на 4 аспектах:

  • Зміцнення м'язів кукси та кора для нормалізації ходи;
  • Підтримка рухливості суглобів та профілактика м'язової скутості за допомогою вправ на гнучкість;
  • Підвищення витривалості за допомогою кардіотренувань;
  • Сприяння розвитку стабільності та загальної рівноваги за допомогою вправ на рівновагу.

Також у додатку зібрано вправи для тих, хто пересувається на кріслі колісному.

Застосунок BetterMe: Health Coaching можна завантажити на iOS та Android за посиланням.

Безпека близьких: застосунок DOBRE

Українські розробники створили застосунок під назвою "Dobre", який повідомляє про стан безпеки близьких.

Застосунок Dobre допоможе дізнатися інформацію про рідних з окупованих або небезпечних територій. Додаток працює навіть за слабкого сигналу мережі оператора. Програма дозволяє не турбувати їх постійними дзвінками та питаннями на кшталт "Як ти?". Цю інформацію можна отримати автоматично та в будь-який час.

У додатку абонент створює базу контактів, яким передає свій статус. "Зелений" показує, що у людини все добре. "Червоний" сигналізує про небезпеку та потребу у допомозі. Від них отримує аналогічну інформацію.

Користувач може самостійно налаштовувати періоди, коли надходитимуть сповіщення про статус контактів. Проте якщо за встановлений інтервал оновлення не надійдуть, то всі контакти отримають сповіщення про можливе виникнення проблеми.

Працює застосунок навіть за слабкого сигналу мережі оператора. Завантажити його можна на Android та iOS.

Ще більше корисних рішень!

У лютому 2024 Міноборони повідомило про розробку застосунку "Армія+", у якому будуть доступні документи та послуги для діючих військових.

Зокрема, військовослужбовці матимуть стандартизовані шаблони рапортів, які можна буде підписати та відправити в декілька кліків онлайн.

"Часто чую від бійців скарги на надмірну паперову роботу — заповнення паперових журналів, безкінечні рапорти. Наше рішення — оцифрувати максимально все", — написав у Facebook Міністр оборони України Рустем Умєров.

Окрім цього, у застосунку "Армія+" будуть: 

  • електронне посвідчення захисника, яке спрощує доступ до е-послуг та бойових систем
  • комплексна база знань, яка є джерелом перевіреної інформації щодо проходження служби
  • форми зворотного зв'язку — для того, щоб держава могла оперативно реагувати на виклики, базуючись на реальних даних
  • навчальні онлайн курси для саморозвитку.

"Щодня військові витрачають купу часу на подання рапортів та іншу паперову рутину. Завдяки застосунку рапорти стануть автоматичними та зручними. Ми створюємо систему, яка чує кожного. Наше бачення — боєздатне військо завдяки взаємодовірі та інноваціям", — наголосила заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Застосунок розробляється Міноборони спільно з Мінцифри. Візуально він схожий на додаток державних послуг "Дія". Запуск очікується влітку.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Российская певица двухтысячных впала в кому после попытки суицида
Comments UA
2024-10-02T20:15:54Z
Брак певицы с Украины и российского стриптизера трещит по швам
Comments UA
2024-09-29T20:15:32Z
"Кто бы мог подумать": Вакарчук признался в новой любви
Апостроф
2024-10-04T19:03:17Z
Катастрофически тяжело: вдова Виталия Билоножко рассказала о жизни после смерти мужа/Они прожили вместе более 40 лет
Апостроф
2024-09-23T14:15:10Z
Тест: кто вы из нового поколения супермоделей?
Marie Claire
2024-10-06T09:01:49Z
Российский двойник Леонардо Ди Каприо отправился на «СВО». ФОТО
Новости Украины
2024-10-06T08:57:17Z
Российская певица после развода рассказала правду о своем "идеальном браке"
Comments UA
2024-09-24T19:36:35Z
Украинская певица впервые откровенно рассказала, сколько "пластик" сделала
Comments UA
2024-10-03T19:51:13Z
"До конца моей жизни": дизайнер Алексей Залевский раскрыл подробности своей неизлечимой болезни
Апостроф
2024-10-03T17:36:05Z
Ситуация очень печальная: синоптик рассказала, когда в Украине ждать дождей
Апостроф
2024-09-29T09:03:41Z
Улицы Степана Бандеры и полка «Азов»: в Харькове требуют новых переименований
Comments UA
2024-09-23T14:06:55Z
Командир отделения ВСУ работал на россиян и сдавал позиции F-16
Фокус
2024-10-01T11:06:10Z
На контрольном посту мужчина начал резать себе руки: кто его остановил
Comments UA
2024-10-04T13:21:51Z
Россияне регулярно сбрасывают КАБы на Купянск и полностью разрушают инфраструктуру
ZN UA
2024-10-06T10:52:31Z
Россияне перебрасывают средства ПВО к Крымскому мосту: в ВСУ заинтриговали заявлением
Comments UA
2024-10-06T10:27:43Z
Военные показали, как берут в плен оккупантов на Харьковском направлении
Корреспондент
2024-09-30T21:03:15Z
Митинги против ВСУ в Покровской громаде: правда ли это
Comments UA
2024-09-23T15:30:29Z
Бои в Угледаре идут в черте города - ОВА
Корреспондент
2024-10-01T10:45:17Z
Под Москвой застрелили бывшего "министра" "ЛНР": интересные подробности
Comments UA
2024-10-01T21:45:57Z
В Кремле отреагировали на желание Шольца поговорит с Путиным
Comments UA
2024-10-02T14:12:49Z
Украины больше нет: Трамп шокировал новым заявлением о войне
Comments UA
2024-09-26T07:31:07Z
"Война станет глубже и тяжелее в 2025-2026 годах": неутешительный прогноз Британии
GlavRed
2024-09-22T17:30:30Z
Трамп советовался с Путиным, отправлять ли оружие Украине: детали
Comments UA
2024-10-06T11:00:08Z
Поражение Украины как возможность
Хвиля
2024-10-06T11:00:02Z
Против РФ сыграл придуманный ею миф. Почему враг недооценил наступление на Курщину
Comments UA
2024-09-26T17:42:31Z
В Газе освободили девушку, которую похитили в Ираке десять лет назад
Корреспондент
2024-10-04T03:52:29Z
Спикер Палаты представителей требует увольнения посла Украины в США
ZN UA
2024-09-25T20:22:50Z
У украинцев хотят отобрать льготы, придумали новую причину: появился законопроект
Политека
2024-09-26T18:04:35Z
Тарифы на электроэнергию вырастут: какие квитанции украинцам ждать с 1 ноября
Знай
2024-10-01T19:42:53Z
Подсолнечное и сливочное масло: цены в супермаркетах бьют рекорды
Знай
2024-09-29T16:06:42Z
Требовал 100 тыс. грн взятки: СБУ схватила топ-менеджера "Энергоатома"
Апостроф
2024-09-28T23:35:20Z
Экономическое бронирование: что ожидает военнообязанных, условия отсрочки и суммы — обзор 3 вариантов
Фокус
2024-10-06T11:00:25Z
Лимиты на карточные переводы: ПриватБанк отменит ограничение для части клиентов
Знай
2024-10-06T10:06:00Z
Великобритания закрыла последнюю угольную электростанцию
Корреспондент
2024-09-30T11:24:45Z
Треть украинцев оценили действия власти для восстановления энергетики как неэффективные – опрос
ZN UA
2024-10-02T12:53:11Z
Украинцы могут остаться без стабильной мобильной связи зимой: в чем причина
Фокус
2024-09-30T13:15:44Z
В Польше призвали вернуть украинских мужчин домой, и отправить на фронт
Знай
2024-09-29T20:12:36Z
Средиземноморская сказка: самая красивая принцесса Греции выходит замуж — первые фото
Marie Claire
2024-09-28T09:36:23Z
Умеров рассказал, как возросли темпы мобилизации в Украине
Хвиля
2024-09-23T17:30:59Z
Зачем нужно готовить из капусты 25 сентября и как защитить себя от порчи: приметы, обряды и запреты на Сергея
Знай
2024-09-25T02:03:35Z
Нам нужно готовиться к полномасштабной войне - начальник Генштаба Польши
Новости Украины
2024-10-06T10:54:12Z
Украинцев предупредили о тарифных изменениях: что увидим в "зимних" платежках
Знай
2024-10-06T10:36:33Z
Украинцев предупредили об изменениях в выплатах ВПЛ в октябре
Хвиля
2024-10-02T16:45:45Z
В "Интерпайпе" Пинчука рассказали, как поддерживают своих сотрудников-военных
Апостроф
2024-10-01T17:09:52Z
Германия готовится к войне в Европе - NTV
Корреспондент
2024-09-29T22:42:40Z
Украинский чемпион мира Беринчик будет защищать титул в андеркарде реванша Усика и Фьюри
ZN UA
2024-10-05T08:55:06Z
"Моя королева": Александр Усик поздравил жену с годовщиной свадьбы
Фокус
2024-09-25T12:15:54Z
УЕФА признал судейскую ошибку, которая повлияла на определение победителя Евро-2024
ZN UA
2024-09-23T15:19:34Z
Александр Свищев: «Поздравляю команды с результатом Суперкубка по водному поло и благодарю за увлекательную игру»
Комсомольская правда
2024-10-06T09:04:23Z
Украинский боец проиграл второй подряд бой в UFC
ZN UA
2024-10-06T08:18:33Z
Лидер "Реала" получил ужасную травму в Испании
ZN UA
2024-10-06T08:11:20Z
"Динамо" – "Кривбасс": видео онлайн-трансляция матча УПЛ
ZN UA
2024-10-05T09:36:30Z
"Должен забрать судьбу боя у судей": Фьюри раскрыл свой план на реванш с Усиком
ZN UA
2024-10-04T20:18:14Z
Тайсону Фьюри настоятельно посоветовали завершить карьеру после боя против Усика
Известия Киев
2024-10-04T18:36:08Z
Простой тест, который поможет определить деменцию на ранней стадии
Marie Claire
2024-09-28T00:00:50Z
В Минздраве рассказали, когда в аптеках можно будет приобрести лекарства с медицинским каннабисом
Фокус
2024-10-02T05:13:18Z
6 признаков того, что ваш антивозрастной крем вреден для кожи
Marie Claire
2024-09-28T03:00:49Z
В каком возрасте на теле увеличивается количество родинок
Comments UA
2024-09-23T08:51:01Z
Как избавиться от жирного блеска на лице раз и навсегда: 5 способов и 10 лучших средств
Marie Claire
2024-10-06T11:00:24Z
Речь идет не о пневмонии: врач рассказала о коварном последствии COVID-19
Известия Киев
2024-10-06T08:31:00Z
Как сохранить урожай свежих помидоров к зиме: основные правила
Политека
2024-09-28T03:22:28Z
Как сохранить урожай овощей без холодильника: полезные советы для украинцев
Политека
2024-09-27T19:31:53Z
Астрологический прогноз на октябрь 2024 по знакам Зодиака
Marie Claire
2024-09-29T22:51:19Z
В Тель-Авиве произошел теракт - людей расстреляли из автоматов на трамвайной остановке
Комсомольская правда
2024-10-01T17:10:25Z
В Киеве похитили и пытали гражданина Турции
Апостроф
2024-09-26T17:12:43Z
В Нежине полицейский на авто сбил насмерть военного
Корреспондент
2024-09-27T15:27:55Z
Атака шахедов на Одессу привела к пожарам и разрушениям - в МВД также рассказали о пострадавших
ZN UA
2024-10-06T06:33:56Z
Уклонистов ищут по спискам главы МСЭК Хмельниччины: что им может грозить
Новости Украины
2024-10-06T06:18:56Z
В Киевской области прогремели взрывы, продолжается атака "шахедов" на Украину
ZN UA
2024-10-05T23:07:20Z
Трагедия в Сумской области: российские оккупанты атаковали гражданский автобус
Comments UA
2024-10-05T21:33:05Z
В Одессе прогремели мощные взрывы: что известно
Comments UA
2024-10-05T21:18:42Z
В Киевской области и в ряде областей воздушная тревога: где опасно
TSN
2024-10-05T19:42:31Z
Вкуснее магазинного: бюджетный рецепт сырника "Сникерс" с домашней карамелью
Политека
2024-09-28T23:01:58Z
Прямо как в Италии: оригинальный рецепт хлебного супа с капустой и сыром
Политека
2024-10-01T11:01:44Z
В чем встречать Новый 2025 год Зеленой Деревянной Змеи: рекомендации по знакам Зодиака
Marie Claire
2024-09-26T18:00:52Z
Как приготовить картофельные зразы с мясом в духовке: шеф-повар Татьяна Литвинова раскрыла фирменный секрет
Политека
2024-10-06T09:01:56Z
Влюбись, если осмелишься: 10 оригинальных способов выйти из френдзоны
Marie Claire
2024-10-06T07:00:27Z
Не дайте салу испортиться: как правильно хранить любимый продукт
Знай
2024-10-06T04:51:52Z
Домашняя фруктовая пастила: простой рецепт от шеф-повара Татьяны Литвиновой
Политека
2024-10-06T01:01:48Z
Аппетитные рыбные мафины: рецепт от звезды "Мастер Шеф", заменяющий привычные котлеты
Политека
2024-10-05T23:04:00Z
Обзор самых дешевых стран для туристов: куда податься с малым бюджетом
Comments UA
2024-10-05T22:03:06Z
Реализм еще выше: Представлен первый трейлер гоночного симулятора Assetto Corsa EVO — выходит в январе в Steam
GameMag
2024-10-01T06:33:07Z
Беженцам нужно немедленно перерегистрировать авто: с 1 октября задействует новый запрет
Знай
2024-09-26T18:21:57Z
В Норвегии установлен новый мировой рекорд по объемам продажи электромобилей
Известия Киев
2024-09-27T15:29:42Z
Паркинг с суперкарами: в Киеве на стоянке супермаркета заметили эксклюзивные авто
Фокус
2024-09-25T07:21:56Z
Останетесь без машины, если забудете про это: главные правила прогревания авто
Знай
2024-10-06T10:51:10Z
Культовая капсула времени: обнаружено американское спортивное авто 90-х без пробега
Фокус
2024-10-06T08:45:30Z
Полтавские "горячие" спасатели: Модели у нас есть, лишь бы хватило календарей
Комсомольская правда
2024-10-06T05:03:34Z
Радости полный бак: деткам разрешили разрисовать настоящий спорткар Ferrari
Знай
2024-10-05T16:36:41Z
Когда менять резину на зимнюю в Украине в 2024 году: как будут штрафовать
UAToday
2024-10-05T12:57:16Z
Эксперт рассказал, какие преимущества может дать Украине налаживание сотрудничества с учеными, выехавшими за границу
ZN UA
2024-10-05T07:22:19Z
Крупнейший шторм в Солнечной системе: таким Большое красное пятно на Юпитере еще не видели
Фокус
2024-10-04T07:45:54Z
Послушайте русскую озвучку хоррора Alone in the Dark от Cool-Games
GameMag
2024-09-30T20:31:32Z
Digital Foundry: От выпуска мощной консоли PlayStation 5 Pro выиграют даже те, кто не собирается ее покупать
GameMag
2024-09-29T21:16:06Z
Все, что нужно знать о магнитных бурях: почему нам плохо и что с этим делать
Комсомольская правда
2024-10-06T11:03:23Z
Особенность спутника Земли: как далеко находится Луна и почему это расстояние непостоянно
Фокус
2024-10-06T10:30:04Z
The Callisto Protocol, Mortal Kombat 1, Lies of P и многие другие игры для PS5 получили маркировку PS5 Pro Enhanced в PS Store
GameMag
2024-09-28T21:13:43Z
Мощный взрыв навсегда изменил Землю: ученые рассказали, что произошло
ZN UA
2024-09-28T10:49:04Z
Знакомимся с платами ASRock Z890 для процессоров Intel Arrow Lake-S
Overclockers
2024-10-06T09:21:51Z