У Японії та Таїланді є свій варіант парадокса Тесея: вічний суп. Кожного дня у двох ресторанах готується суп на основі вчорашніх залишків, до яких додають нові інгредієнти, що "продовжує" страві життя ще на день.
У Бангкоку, Таїланд, є знаменитий ресторан Wattana Panich, який може похвалитися незвичайною стравою: супом з яловичини та козлятини, який вариться вже 49 років. Щовечора залишки супу, що залишилися в каструлі, дбайливо прибирають, щоб наступного дня зварити їх знову, додавши нові інгредієнти, пише IFLScience.
У Фокус.Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!
Але це не єдине місце з такою давньою кулінарною традицією. В Токіо, Японія, є ресторан під назвою Otafuku, де з 1945 року подають тушковане м'ясо під назвою оден.
Цей суп також постійно готувався протягом багатьох років, за винятком короткої перерви під час Другої світової війни, коли оригінальний суп втратили під час повітряного нальоту.
Постійні клієнти та позитивні відгуки на таких платформах, як TripAdvisor, свідчать про те, що ці супи не тільки безпечні, але й смачні. Однак, напевно, краще не намагатися приготувати власну версію вдома.
Важливо Діаманти з квітів: як китайські вчені перетворили півонії на дорогоцінний каміньАле як ці супи залишаються безпечними для вживання так довго? Вся справа в правильних приготуваннях харчових продуктів. Супи регулярно підігрівають і тримають на повільному вогні, що допомагає вбити будь-які бактерії, які могли потрапити під час щоденних доливань.
Якщо до супу не додаються шкідливі інгредієнти, а температура кипіння достатньо висока, щоб знищити всі шкідливі бактерії, ним можна насолоджуватися довгі роки.
Раніше Фокус писав про секрети інтимних стосунків, які розшифрували в загадковому рукописі Войнича.
Також ми розповідали про те, як 13-річна дівчина допомагала археологам під час розкопок Веруламіуму. Хоча жінки часто відігравали вирішальну роль у дослідженнях, проте про них згадували зрідка.