Експерт радить негайно виключити зі свого раціону макаронні вироби й солодку газовану воду.
Медичний експерт Трент Орфанос вивчав тему довголіття упродовж тридцяти років. У процесі дослідження він визначив ті продукти, яких не можна їсти, якщо ви хочете прожити 100 і більше років. За словами доктора, така їжа дає нашому організмові неправильну інформацію, провокуючи різноманітні захворювання. Розповідаємо, які п’ять продуктів треба виключити зі свого раціону, щоб не хворіти і продовжити собі життя до 100 і більше років, посилаючись на Parade.
Яких 5 продуктів не варто їсти, щоб довго жити
- Білі макаронні вироби містять високорофіновані вуглеводи, які провокують різкі стрибки цукру в крові. Наукові дослідження 2021 року показали, що харчування з високим умістом вуглеводів є причиною запальних процесів в організмі. Тому такі продукти набагато шкідливіші за ті, що містять жири тваринного походження.
- Солодкі газовані напої та фруктові соки. Такі напої містять у собі багато доданих цукрів, які також провокують запалення. Що стає причиною більшості наших захворювань, які скорочують життя. Тому варто відмовитися від цих напоїв, щоб не провокувати розвиток захворювань серця, ожиріння чи діабету ІІ типу.
- Морозиво. Загалом всі продукти, які містять багато цукру, варто виключити зі свого раціону чи принаймні мінімізувати їхнє споживання. Оскільки надмірне вживання цукру є причиною хвороб серця, онкології та стоматологічних захворювань.
- Випічка. Вся комерційна випічка містить трансжири, які з 2015 року було визнано небезпечними. Тому варто обмежувати вживання булочок, пиріжків, пончиків тощо.
- Хот-доги. Науковець рекомендує взагалі уникати будь-якого обробленого м’яса, включаючи сосиски, ковбаси, шинку та інші. У 2021 році було проведено дослідження, яке показало, що регулярне споживання ковбасних виробів та обробленого м’яса провокує появу багатьох видів раку, у тому числі раку легенів і товстої кишки.
Що треба їсти, щоб продовжити життя
Доктор Орфанос радить вживати ті продукти, які містять достатню кількість амінокислотних сполук, білка, вітамінів та мінералів. Така їжа не провокуватиме запальні процеси, боротиметься з вільними радикалами та зміцнюватиме опірність організму до різних вірусних захворювань. Зокрема, це горіхи та насіння, зелені листкові овочі, цитрусові, авокадо, ягоди, оливкова олія холодного відтискання, жирна морська риба.
В чому секрет довголіття жителів Окінави: вчені розповіли, на що звернути увагу
Названо 5 корисних властивостей кисломолочного сиру, про які мало хто знає
Який вид вершкового масла найкорисніший: чому його треба їсти щодня