Вам навіть яйця не знадобляться
Не за горами світлий Великдень і кожен кулінар шукає різноманітні рецепти випічки. Однак паску потрібно ще прикрашати, і найкращий варіант — це глазур.
Разом з "Важно знати" ми пропонуємо чудову альтернативу класичному рецепту глазурі. Готується вона просто і швидко — вам навіть яєць не знадобиться. Виходить вона білою і глянсовою, а після застигання не стає крихкою та липкою. Секретний інгредієнт такої глазурі – желатин, адже саме завдяки їй не розсипається при розрізанні пасочків. Вам сподобається ця глазур за густоту, ніжний колір та ідеальний білий колір.
Як приготувати найсмачнішу глазур без яєць
Інгредієнти:
- 1 ч. л. з гіркою желатину;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- 180 г цукру;
- 6 ст. л. води.
Спосіб приготування:
- В окремому посудині змішуємо желатин із 2 ст. л. води. Залишаємо набухати приблизно на 15-20 хвилин.
- У невеликій каструльці або ківшику змішуємо цукор з водою, що залишилася. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Як тільки цукор повністю розчиниться, сироп готовий і далі кип’ятити не потрібно.
- Сироп з’єднуємо з желатином, збиваємо все до бажаної густини. Варто враховувати, що чим довше збивати масу, тим густіше вийде глазур. Для ідеальної пишноти глазур необхідно збивати близько 5 хвилин.
- Під час збивання за бажанням в глазур додаємо лимонний сік — так вона стане менш нудотною на смак і цікавішою.
Наносимо глазур на улюблену пасочку. Така випічка сподобається всім.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала