Паска виходить особливо ніжна
Ми ділились рецептом дуже смачної грузинської паски. Тепер пропонуємо приготувати ароматні та смачні паски-бріош з сухофруктами. Бріош — це різновид французької здобної випічки, яка має багату історію, що сягає 15 століття.
Як спекти бріош, розповіла кулінарна блогерка з ютуб-канала Comme a Paris. Традиційно тісто для бріоші бродить у холоді, тож і для пасок тісто можна на ніч поставити у холодильник, а вранці спекти пасочки.
Інгредієнти:
- 640-650 г борошна
- 250 г вершкового масла
- 20 г сухих або 60 г свіжих дріжджів
- 90 мл теплого молока
- 100 г меду
- 4 яйця
- 1 дрібка солі
- 150 г сухофруктів (родзинки, журавлина, курага)
Спосіб приготування:
- Залийте сухофрукти окропом на 5 хвилин, потім просушіть їх паперовими рушничками. У теплому молоці розчиніть дріжджі і додайте 1 столову ложку цукру. Перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
- У миску просійте борошно, додайте сіль, перемішайте. Влийте опару, яйця, мед. За допомогою міксера замісіть тісто до однорідності.
- Додайте половину вершкового масла кімнатної температури, по шматочку, ретельно вимішуючи після кожного додавання. Введіть в тісто сухофрукти, перемішайте.
- Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1,5-2 години, щоб воно збільшилося в 3-4 рази. Обімніть тісто, додайте другу половину вершкового масла, розм'якшене, але не розтоплене. Вимішуйте, поки масло не розійдеться.
- Розділіть тісто на порції, сформуйте паски. Викладіть їх у форми, застелені пергаментом.
- Залиште паски для підйому на 1 годину. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Можна прикрасити паску глазур’ю або залишити, як є. Ми ділились рецептом класичної білкової глазурі.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала