Секрет — у медовому маринаді
Окрім смачної паски, на Великдень прийнято ставити на стіл м’ясні закуски. Ділимось вдалим рецептом домашньої шинки.
Як приготувати особливо апетитну та соковиту шинку, на своєму ютуб-каналі розповіла блогерка Лілія Цвіт. Це чудовий рецепт на будь-яке свято. М’ясо виходить дуже ніжне, добре припечене, з апетитною скоринкою.
Інгредієнти:
- вирізка свиняча — 1,5 кг
- 1 л води + 1,5 ст.л. солі
- соєвий соус — 50 мл
- мед натуральний — 70 г
- діжонська гірчиця — 2 ст.л.
- перець чорний мел. — 0,5 ч.л.
- паприка — 1 ч.л.
- сушений часник — 1 ч.л.
- мускатний горіх — 0,5 ч.л.
- базилік сушений — 1 ч.л.
- коріандр мелений — 0,5 ч.л.
- шафран — 0,5 ч.л.
Спосіб приготування:
- Шпажкою проколюємо м’ясо з усіх боків, доволі часто. Перекладаємо у миску.
- Заливаємо розсолом — на 1 літру води беремо 1 повну, з горбинкою, столову ложку солі. Ставимо в холодильник на 4 години.
- Після цього м’ясо виймаємо та обсушуємо. Для маринаду з’єднуємо мед, соєвий соус та гірчицю. До смаку додаємо спеції. Перемішуємо.
- М’ясо змащуємо з усіх боків маринадом. Поливаємо маринадом. М’ясо повинно лежати жирною частиною догори.
- Накриваємо. На ніч відправляємо в холодильник. Тоді перевертаємо, доливаємо 50 мл води.
- Накриваємо та ставимо запікатись. Кожні 20 хвилин дістаємо та поливаємо маринадом. Загальний час приготування становить приблизно 1,5 години, але все залежить від розміру шматка.
Таке м’ясо можна їсти як гарячим, так і холодним. Також ми ділились рецептом чудової маринованої рибки.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала