Чудовий варіант великодньої паски
Ми розповідали, як приготувати смачну та красиву італійську паску "Коломбо". Тепер ділимось цікавою її варіацією.
Кулінарна блогерка з ютуб-каналу "Ваніль і шоколад" поділилась рецептом ще кращої варіації італійської випічки. Паска виходить чудова, довго не черствіє і залишається смачною навіть через тиждень.
Інгредієнти:
- 400 г молока;
- 50 г дріжджів (свіжих пресованих);
- 300 г цукру;
- 10 яєчних жовтків;
- 200 г вершкового масла;
- 1 ч.л. солі;
- ванільний порошок на кінчику ножа;
- 1/2 ч.л. кардамон;
- 1/2 ч.л. мускатного горіха;
- цедра з 2-х лимонів;
- 1 кг борошна вищого ґатунку.
- 200 г родзинок;
- 150 г сушених апельсинових цукатів.
Спосіб приготування:
- Готуємо опару. З’єднуємо тепле молоко, дріжджі, 2 ложки цукру від загальної кількості. Також чотири ложки борошна з загальної маси. Вимішуємо.
- Відставляємо на 20 хвилин. Потім 10 жовтків з’єднуємо з топленим і охололим вершковим маслом. Висипаємо цукор, цедру, ванілін, кардамон, мускатний горіх та сіль.
- Вимішуємо. Можна також додати тертий шафран. З’єднуємо масу з опарою.
- Додаємо частинами, постійно просіюючи та перемішуючи, залишок борошна. Вимішуємо руками. Залишаємо у теплому місці на годину.
- Родзинки заливаємо водою та відставляємо. Цукати теж заливаємо.
- Родзинки відділяємо від води, просушуємо. Коли тісто підійде, вимішуємо його та додаємо цукати та родзинки.
- Перемішуємо в знову на 1 годину залишаємо в теплі. Після цього стіл та руки змащуємо олією. Формуємо пасочки. Викладаємо у форму.
- Змащуємо яйцем та залишаємо на 2 години у теплому місці. Випікаємо 45-50 хвилин у заздалегідь розігрітій духовці.
Залишаємо до охолодження. До смаку пасочку можна прикрасити глазур’ю. Ми саме ділились чудовим рецептом.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала