Така випічка точно сподобається абсолютно всім
Традиційно до великоднього столу кулінари готують вологу паску. Ця випічка з вершковим, соковитим смаком виходить дивно ніжною.
Багато хто думає, що вологу паску дуже складно готувати, але помиляються — рецепт від "Важно знать" досить простий. Головне — нікуди не поспішати, діяти строго за рецептом — і у вас вийдуть неймовірні ласощі.
Як приготувати вологу паску
Інгредієнти:
- 600 г пшеничного борошна;
- 200 мл молока;
- 100 г сметани;
- 30 г свіжих дріжджів;
- 200 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 3 курячі яйця;
- 0,5 ч. л. солі;
- 150 г родзинок.
Спосіб приготування:
- У заздалегідь підігріте тепле молоко додаємо дріжджі та столову ложку цукру. Перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб дріжджі встигли спінитися.
- В окремій посудині змішуємо розтоплене вершкове масло з ванільним цукром, сіллю і звичайним цукром, що залишився. Туди ж додаємо яйця та сметану, змішуємо все до відносно однорідної консистенції.
- В отриману суміш відправляємо молоко з дріжджами та ретельно перемішуємо. Додаємо муку|борошно| і замішуємо тісто. Просіюємо муку|борошно| і додай її в суміш. Накриваємо все рушником і відправляємо у тепле місце на півтори години.
- Через зазначений час у тісто відправляємо попередньо промиті та висушені родзинки, ретельно перемішуємо і розкладаємо за формами так, щоб воно займало близько третини загального місця. Залишаємо ще на 40 хвилин, щоб тісто підійшло.
- Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
Даємо паску охолодитись і прикрашаємо домашньою глазур’ю. Якщо її не хочеться приготувати, можна прикрасити випічку іншими способами.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала