Ділимось рецептом смачної і м’якої паски
Ми розповідали, як приготувати дріжджову паску. В порівнянні з цим способом паска на заквасці може здатись складною — вона потребує більше часу та навичок.
Однак, приділяючи увагу деталям, ви зможете приготувати найм’якішу і найсмачнішу паску. Рецептом поділились на порталі picantecooking.
Інгредієнти:
- 50 г пшеничної закваски
- 150 г світлого пшеничного борошна
- 150 мл молока
- 50 г цукру
Для основного тіста:
- 300 г борошна
- 6 жовтків
- 50 мл молока
- 100 г цукру
- цедра 1 апельсина, дрібно натерта
- дрібка солі
- 120 г вершкового масла, кімнатної температури
- 100 г цукатів або дрібно нарізаних сухофруктів
- 1 яєчний білок для змащування пасок, злегка збитий
Спосіб приготування:
- Змішайте в мисці всі інгредієнти для опари. Добре вимішайте, накрийте кришкою або тарілкою. Залиште опару ферментуватися протягом 12 годин.
- Перемістіть опару в глибоку миску або чашу планетарного міксера. Додайте молоко та жовтки, збийте до однорідності.
- Додайте борошно, цукор, сіль, цедру апельсина і вимісіть тісто, яке має бути досить рідким та однорідним. Місіть тісто близько 2-3 хвилин у планетарному міксері або 4-6 хвилин руками, доки воно не почне тягнутися нитками.
- Поступово додайте м'яке вершкове масло, продовжуючи місити, доки тісто не вбере масло повністю. Накрийте миску з тістом кришкою або тарілкою відповідного розміру. Залиште тісто ферментуватися на 5 годин.
- Після цього тісто обімніть тісто, додайте цукати та вимішайте. Залиште тісто на 10 хвилин. За допомогою великої ложки для накладання розкладіть липке тісто по формах, заповнюючи їх приблизно на 1/3.
- Мокрими руками розгладьте нерівності на поверхні тіста. Викладіть форми з тістом на деко (щоб після підйому вони не торкалися одна одної). Накрийте форми ледь вологим рушником (або целофановим пакетом, не торкаючись поверхні тіста, залишаючи "купол" зверху). Залиште паски підходити ще на 5-8 годин.
- Коли паски підростуть до верху форми, розігрійте духовку до 190°C. Змастіть паски злегка збитим яєчним білком. Випікайте паски протягом 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 170°C.
- Випікайте ще 35-40 хвилин, доки поверхня не стане рум'яною, а при постукуванні по пасці буде чути глухий звук. Дістаньте паски з духовки та залиште їх повністю вистигати у формах.
За бажанням, можете прикрасити паски глазур'ю. Ми самеділились чудовим рецептом.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала