Кілька нюансів, про які варто знати під час купівлі
Яйця — один з найдавніших і найуніверсальніших продуктів харчування. Їх вживали в їжу ще тисячу років тому, і сьогодні вони залишаються незамінним інгредієнтом у кухнях світу. І незамінним атрибутом Великодня. Ми розповідали, як зварити яйця, щоб вони простіше чистились. Тепер розповідаємо, яка різниця між домашніми та магазинними яйцями з птахофабрик.
Фермерські яйця відрізняються від магазинних не лише смаком, але й користю. Разом із Ukr.Media розповідаємо, на які яйця варто звернути увагу під час підготовки до Великодня.
Насичений колір жовтка фермерських яєць свідчить про різноманіття натуральних кормів, якими годують курей. Завдяки природному раціону фермерські яйця містять більше вітамінів A, D, E, групи B, а також цінні мікроелементи — залізо, кальцій, фосфор. Фермерські кури живуть у природних умовах, на свіжому повітрі, а не в тісних клітинах птахофабрик.
Втім, купуючи яйця з рук, ми не можемо пересвідчитись в їх свіжості та безпечності. Птахофабрики гарно контролюють якість своєї продукції.
Насичений колір жовтка надасть гарного кольору й великоднім паскам. Саме тому в тісто на паски досвідчені кулінари радять додавати саме домашні яйця. А вже фарбувати можна магазинні.
Це важливий момент, якщо ви плануєте самотужки пекти паски. Ми ділились вдалим рецептом, якому чудово пасуватимуть домашні жовтки.