Домашні паски можна готувати з дріжджового тіста, а також використовувати тісто без дріжджів. Для того, щоб паска була пишною і легкою, додайте в тісто вершкове масло, а опару краще готувати на теплому молоці.
Кулінарка поділилася в Telegram рецептом дуже пишною, смачною та легкою у приготуванні паски з родзинками, цедрою та ваніллю.
Інгредієнти:
- 1 ст. л. цукру + 100 г
- 90 мл теплого молока
- 16 г сухих дріжджів
- 30 г меду
- цедра лимона та апельсина
- 3 яйця + 4 жовтки
- 1 ст. л. ванільного екстракту
- 450 г борошна, з високим вмістом білка
- 1/2 ч. л. солі
- 170 г м'якого вершкового масла
- 140 г ізюму (ошпарити окропом, замовчую у віскі, тоді обсушую) + 1 ст.л борошна
Спосіб приготування:
1. Змішайте молоко, дріжджі, цукор, перемішайте та залиште на 10 хвилин.
2. Додайте мед, цедру, ванільний екстракт, 100 г цукру та перемішайте.
3. Всипте борошно із сіллю, перемішайте.
4. У тісто додайте масло й добре вимішуйте руками або в комбайні.
5. Готове тісто перекладіть у миску та залиште підходити.
6. У тісто додайте родзинки і добре вимішайте.
7. Викладіть готове тісто у форми, накрийте харчовою плівкою та дайте ще постояти.
8. Випікайте паски при 165 С 20-30 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Шоколадна паска з цукатами
- Заварна паска
- Паска-крафін із сухофруктами