Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський разом зі своєю мамою показав, як приготувати смачну, пухку та ароматну пасочку на Великдень.
Рецепт розрахований на дві форми діаметром 16 см. Спочатку "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує 600 г ледь теплого молока, 100 г цукру та дріжджі (або 55 г свіжих, або 20-22 г сухих), і дає їм 10-15 хвилин для активації.
Далі нам знадобляться такі інгредієнти:
- цукор - 230 г
- яйця - 5 шт.
- борошно - 1,1 кг
- масло вершкове 82,5% - 300 г
- родзинки - 220 г (попередньо замочуємо їх у 40 г рому чи коньяку)
- цедра одного лимона
Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
До молока з цукром і дріджами додаємо яйця, борошно та замішуємо тісто. Потім "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає лимонну цедру, а також вершкове масло в кілька прийомів.
У нас виходить мʼяке тісто. Накриваємо його рушником і лишаємо підходити 30 хвилин у теплі. Далі "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змащує руки та стіл олією, дістає тісто, трохи розтягує його та додає родзинки. Готове тісто ділимо навпіл.
"Залишаю на столі трохи підійти - 20-30 хвилин, ще раз складаю у 4-6 разів - як хліб, і формую шар, який поміщаю у форму", – пояснює "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Знову лишаємо паски підходити в теплому місці – вони мають вирости мінімум у три рази.
Після цього "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змащує верхівки пасок помадкою, для приготування якох змішує до однорідності два яєчних білка, 130 г цукру, 40 г кукурудзяного крохмалю та 80 г лісових горіхів, змелених у борошно.
Випікаємо паски в розігрітій до 175 градусів духовці протягом 10 хвилин, а потім ше 40-45 хвилин при 150 градусах.
Готові паски, щоб вони не підсіли, підвішуємо догори дном.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського.