Останній тиждень перед світлим Воскресінням Христовим називається Страсним. Це є найсуворіший час Великого посту. Основні заборони стосуються їжі, розваг та веселощів.
Коли пекти паски на Великдень
Традиційно паски можна випікати в три дні перед Великоднем: у середу, четвер чи суботу. Господині радять все ж таки обрати середу чи Чистий четвер для випікання, щоб у суботу паска вже була готовою та прикрашеною.
Згідно з церковними канонами, найкраще братися за випікання 1 та 2 травня, в крайньому разі – 4 травня у Великодню суботу.
Найкраще паску випікати в Чистий четвер / Фото Pexels
Найчастіше господині беруться за випікання пасок у Чистий четвер. Важливо це робити з чистими думками та щирою молитвою.
Не можна пекти паску у Страсну п’ятницю. Постарайтеся не робити ніяких справ 3 травня. Цей день є великою жалобою, оскільки в Страсну п’ятницю розіп’яли Ісуса Христа. Також цей день є найсуворішим днем Великого посту. Християни навіть нічого не їдять впродовж всього дня.