Ділимось простим і вдалим рецептом тіста
Ми ділились рецептом особливо вдалої та смачної паски, яка готується на заквасці. Можна спростити собі життя і скористатись готовими дріжджами. Є чимало рецептів. Ділимось одним із них.
Рецептом пасок поділились на ютуб-каналі Twins Kitchen. Паски виходять пишними, ароматними та з красивою глянцевою скоринкою.
Інгредієнти:
- 100 мл теплого молока
- 4 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 80 г вершкового масла
- 250 г борошна
- 2 ч. л. сухих дріжджів
Для тіста:
- 0,5 ч. л. солі
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. ванілі (або пакетик ванільного цукру)
- 125 г борошна
- 0,5 ч. л. сухих дріжджів
- 0,5 склянки родзинок (за бажанням)
Спосіб приготування:
- У мисці з'єднайте молоко, яйця, цукор, розм'якшене вершкове масло, просіяне борошно та сухі дріжджі. Перемішайте всі інгредієнти до однорідності. Накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
- До готової опари додайте сіль, цукор, ваніль, борошно, сухі дріжджі та родзинки. Добре вимішайте тісто, щоб воно стало гладким та еластичним.
- Накрийте миску рушником і знову поставте в теплому місці на 1-1,5 години, щоб тісто підійшло. Коли тісто збільшиться в об'ємі вдвічі, обімніть його та розділіть на 4 рівні частини.
- Змастіть руки рослинною олією, щоб тісто не липло, і сформуйте з кожної частини круглу кульку. Викладіть кульки у змащені маслом форми (діаметром 10 см), заповнюючи їх на половину.
- Накрийте форми рушником і залиште паски в теплому місці ще на 30 хвилин, щоб вони знову піднялися. Розігрійте духовку до 180°C.
- Випікайте паски протягом 30-60 хвилин, або до золотистої скоринки. Час випікання може трохи відрізнятися, залежно від розміру ваших форм та особливостей духовки.
Готові паски дістаньте з духовки, трохи остудіть у формах. Потім перекладіть на решітку, щоб вони повністю охололи. Їх можна прикрасити на свій смак. Ми розповідали, як приготувати класичну білкову глазур. Також можна оригінально прикрасити паски їстівним мохом.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала