Простий секрет варених яєць
Ми розповідали, які два компонентине варто додавати у маринад для шашлику. Тепер ділимось секретом, який дозволить швидко очистити варені яйця.
Варити яйця — просте завдання, але іноді виникають проблеми з чищенням: шкарлупа прилипає до білка, псуючи весь процес. Разом із порталом ProstoWay ділимось простим секретом, який допоможе вам легко чистити яйця за 5 секунд.
Вам знадобиться:
- Яйця
- Вода
- Сіль
- Лід (або крижана вода)
- Столова ложка (за бажанням)
Інструкція:
- Покладіть яйця в каструлю і залийте холодною водою. Додайте трохи солі (на 1 літр води — 1 столова ложка солі).
- Доведіть воду до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть яйця 8-10 хвилин (для круто варених) або 6-7 хвилин (для яєць "в мішечку").
- Зніміть каструлю з вогню і злийте гарячу воду. Залийте яйця холодною водою або крижаною водою. Залиште яйця в холодній воді на 5-10 хвилин.
- Під струменем холодної води злегка постукайте яйцем по твердій поверхні, щоб розбити шкарлупу. Почніть чистити яйце з гострого кінця, піддягаючи шкарлупу столовою ложкою (за бажанням). Яйце буде легко чиститися, адже різкий перепад температур зробить шкарлупу крихкою.
Не переварюйте яйця, адже це може ускладнити їх чищення. З цим простим секретом ви зможете варити яйця, які легко чиститимуться за 5 секунд. Також ми ділились лайфхаком з чищення риби.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала