Паска з шоколадом неймовірно смачна
Паска — традиційна великодня випічка. Приготувати її не надто легко, але якщо знати деякі секрети, цей процес не займе багато часу, а випічка вийде ідеальною. Сьогодні ділимося рецептом пухкої паски з шоколадом, яку з'їдять до останньої крихти.
Поєднання ніжного тіста і шоколаду зробить цю паску улюбленою для усієї сім’ї. Рецептом поділилися на порталі picantecooking.
Як приготувати паску з шоколадом
Інгредієнти:
- борошно — 300 г ;
- молоко — 150 г;
- сухі дріжджі -7 г або свіжі — 25 г;
- цукор — 100 г;
- жовтки кімнатної температури — 5 шт;
- топлене вершкове масло — 80 г;
- ванільний цукор — 1 пакетик;
- цедра 1 апельсина;
- темний шоколад — 120 г;
- вершкове масло;
Спосіб приготування:
- У чашу міксера або у глибоку миску кладемо цукор, дріжджі і 1/3 борошна. Додаємо тепле молоко і перемішуємо.
- Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце. Опара повинна стояти 30 хвилин.
- Коли опара підніметься, додаємо решту борошна, цукор, жовтки, ванільний цукор, цедру апельсина та топлене вершкове масло. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти еластичним та однорідним.
- Якщо користуєтеся міксером, тісто треба місити 4-5 хвилин. Якщо ж руками — 10-12 хвилин. Тісто не повинно липнути до рук.
- Змащуємо миску олією, перекладаємо туди тісто і накриваємо рушником. Ставимо в тепле місце на 1-1,5 години. Воно повинно збільшитись удвічі.
- Коли тісто підніметься, обім'явши його, додаємо подрібнений шоколад. Рівномірно розподіляємо шматочки по тісту.
- Руки змащуємо олією і розділяємо тісто на дві частини. Викладаємо у підготовлені форми.
- Форми разом із тістом накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1,5-2 години. Тісто повинно піднятися до країв форми. Розігріваємо духовку до 170°C з нижнім підігрівом та конвекцією (якщо є).
- Випікаємо паски 30-40 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки або сірника.
- Коли паски спечуться, залишаємо їх на 5 хвилин у формах. Потім перекладаємо на решітку для охолодження.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала