Під час приготування бувають непередбачувані ситуації. Зокрема, щоб не було розчарувань, дуже важливо знати, чи повністю паска пропеклася.
Як дізнатися, чи спеклася паска
Найскладніша частина випікання паски – підготувати тісто. Щоб воно вийшло пухким, не потрібно шкодувати часу й сил. Вимішувати тісто потрібно доти, доки воно не почне відставати від рук.
Також дуже важливо добре просіяти борошно. Щоб паска була максимально пухкою і повітряною, можна додати невелику кількість рому чи коньяку, якщо рецепт це дозволяє.
Пекти паску – відповідальна справа / Фото Pexels
Друга важлива частина приготування паски – випікання. Часто зовні паска виглядає готовою, але всередині тісто залишається сирим. Щоб уникнути проблеми, потрібно:
- чітко дотримуватися всіх пунктів рецепта,
- випікати паску не менше 30 хвилин, якщо вага тіста менш як 1 кілограм, 45 хвилин, якщо вага тіста 1 кілограм, чи 1 годину, якщо вага тіста близько 1,5 кілограма.
Можна орієнтуватися по тому, як тісто росте в духовці. Якщо воно підіймається, то і рівномірно пропікається.
Якщо ви не впевнені, що паска добре пропеклася, перевірте її готовність за допомогою зубочистки. Акуратно встроміть її у випічку та вийміть. Суха зубочистка означає, що паска вже спеклася. Якщо ж ні, то залиште її ще в духовці.