Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала зробити смачний десерт із вершками, який також добре підходить не просто для перекушування в будні, а й для святкового столу - при цьому додатково можна вибрати будь-яку начинку, зауважує кулінар Литвинова.
Інгредієнти:
- 630 г вершків 20%
- 10 г желатину
- 50 мл води
- 50 г цукру
- 10 г ванільного цукру
Топінг:
- 350 г смородини
- 2 ст. ложки цукру
Приготування:
Нагрійте вершки в каструлі, не доводячи до кипіння, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.
Замочіть желатин у холодній воді.
Перебийте чорну смородину у блендері, процідіть крізь сито.
"Мастер Шеф" Литвинова радить, додайте цукор до смородини і поставте на плиту, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 5 хвилин.
Змішайте нагріті вершки з желатином, цукром та ванільним цукром, перемішайте до розчинення желатину.
Розлийте суміш у склянки або форми та поставте в холодильник на 4-6 годин.
Перед подачею полийте зверху смородиновим соусом, також радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.