Дуже простий рецепт паски на Великдень
Ми розповідали, як приготувати дуже смачну паску на заквасці. Тепер ділимось дуже вдалим рецептом паски на яєчних жовтках. Приготувати її вдасться навіть кулінару, який ніколи не брався за дріжджове тісто.
Рецептом поділились на Ukr.Media. Цей рецепт паски гарантує вам неймовірний результат: пишну, ароматну паску з м'яким м'якушем, яка стане окрасою вашого великоднього столу.
Інгредієнти:
- Молоко — 200 мл
- Дріжджі — 7 г
- Цукор — 130-200 г (за смаком)
- Ванільний цукор — 1 пакетик
- Цедра — 1 лимона:
- Борошно — близько 500 г
- Жовтки — 5 шт
- Сіль — 1/4 ч.л
- Вершкове масло — 100 г
- Родзинки та цукати — 120 г + 1 ст.л. борошна
Спосіб приготування:
- З'єднайте тепле молоко, дріжджі, 1 ст. л. цукру та 3 ст. л. борошна (з загального обсягу). Перемішайте інгредієнти та залиште опару в теплому місці на 10-15 хвилин.
- Додайте до опари ванільний цукор, цедру лимона, жовтки, цукор, що залишився, сіль. Поступово додайте борошно і замісіть однорідне тісто.
- Розподіліть тісто на столі і додайте 100 г розм'якшеного вершкового масла. Ретельно вимісіть тісто до гладкості та еластичності.
- Додайте до тіста сухофрукти, які ви попередньо замочили в окропі на 10-15 хвилин і обваляли в 1 ст. л. борошна. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години. За цей час тісто має значно збільшитися в розмірах.
- Розділіть готове тісто на бажану кількість частин і викладіть у форми для пасок, заповнюючи їх лише на третину. Дайте паскам піднятися в теплому місці протягом 30-40 хвилин, поки вони не займуть 3/4 обсягу форми.
- Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте паски протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Готові паски вийміть з духовки, дайте їм трохи охолонути у формах, потім акуратно перекладіть на решітку для повного охолодження. Прикрасьте до свого смаку. Приміром, ми ділились рецептом чудового їстівного моху.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала