Жоден шматочок випічки не полетить на смітник
Кожен кулінар з такою любов’ю пече улюблені паски. Проте свята минають, а випічка залишається. Що робити, якщо сил уже немає?
У цьому випадку можна додати до паски трохи лимона, вершків та малини та приготувати відмінний хлібний пудинг. Випікати його можна в чашці, невеликій формі або звичайній формі й подавати до сніданку. Відмінний спосіб від Shuba використовувати черстві паски.
Як приготувати хлібний пудинг з малиною із черствої паски
Інгредієнти на 6 порцій:
- паска — 300 г;
- масло вершкове 73% — 4 ст. л.;
- цукор — 100 г;
- яйця курячі — 4 шт.;
- лимон, цедра — 2 ч. л.;
- ванільний екстракт — 1/2 ч. л.;
- сіль — 2 г;
- малина — 300 г;
- вершки – 350 мл.
Спосіб приготування:
- Паску розрізаємо, розкладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці близько 10 хвилин, поки вони не стануть хрусткими. Даємо повністю охолонути.
- У невеликій сковороді на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло і готуємо близько 5 хвилин, поки воно не стане пузиритися і пінитися. Помішуючи, продовжуємо готувати близько 1-2 хвилин до зникнення піни, потім переливаємо олію в невелику миску і трохи охолоджуємо.
- В окремій великій мисці змішуємо цукор, яйця, цедру лимона, ваніль та сіль у великій мисці, поки суміш не стане блідою та густою. Додаємо вершки та 3 ст. л. коричневого масла, що розтопилося, розмішуємо. Додаємо паску, малину і даємо суміші настоятися, періодично помішуючи.
- Беремо 6 маленьких форм або одну велику форму, змащуємо маслом і посипаємо 1 ст. л. цукру. Розподіляємо рівномірно суміш для пудингу, відправляємо форми в глибоке деко та обережно наливаємо в нього гарячу воду.
- Випікаємо в духовці близько 45 хвилин, поки суміш не застигне, а верхівки стануть трохи золотаво-коричневими, близько 45 хвилин, один раз перевернувши деко.
Даємо охолонути пудингу протягом 10 хвилин. Подаємо з улюбленим напоєм.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала