Цього разу на своїй сторінці в Instagram шеф-кухар Валентина Кущ поділилася оригінальним рецептом сирної запіканки з ягодами, яка виходить неймовірно смачною.
Така запіканка ідеально підійде для сніданку. Вона готується дуже просто, займе лише 5 хвилин активного приготування.
Шеф-кухар вирішила приготувати запіканку з чорницею, тому додала цукру. А якщо ви будете використовувати солодкі ягоди, то можна взагалі без цукру.
Для приготування сирної запіканки нам знадобляться такі інгредієнти (шеф-кухар використала форму діаметром 16 см):
- сир кисломолочний - 550 г
- яйця - 2 шт.
- цукор - 50 г
- сметана жирна - 100 г
- борошно - 25 г
- ягоди (свіжі або заморожені) - 150 г
- ваніль
Спочатку в мисці змішуємо кисломолочний сир, яйця, сметану, цукор і перебиваємо цю суміш блендером до однорідності. Після цього додаємо борошно та частину ягід (шеф-кухар узяла заморожену чорницю) і все перемішуємо.
Рівномірно викладаємо сирну масу в форму. Шеф-кухар використала кільце, а дно застелила пергаментом і фольгою.
Зверху на сирну масу викладаємо решту ягід. Відправляємо запіканку в розігріту до 180 градусів приблизно на 40 хвилин.
"Запіканка добре підніметься, але потім впаде", – пояснює шеф-кухар.
Після цього даємо запіканці постояти в вимкненій духовці ще хвилин 15, а потім дістаємо і лишаємо охолоджуватися.
Останні новини України:
Шашлик вийде нереально смачним: рецепт ідеального маринаду.
Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.
Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.