Чудова страва на основі звичайної картоплі
Ми розповідали, як дуже смачно приготувати гречку. Тепер ділимось рецептом цікавої закуски, яку і на святковий стіл можна подати — така вона незвична і оригінальна.
На порталі "Школа Життя" поділились дуже простим рецептом млинцевого торта. Коржі з картоплі чимось нагадують деруни, але завдяки начинці виходять ще смачнішими. Дуже простий, зручний і легкий рецепт, який точно вдасться.
Інгредієнти:
- Картопля — 1 кг
- Яйця — 2 шт.
- Борошно — 5 ст. л.
- Яйця варені — 3 шт.
- Сирок плавлений — 2 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Кріп та петрушка
- Цукор — 1,5 ч. л.
- Сіль — 2 ч. л.
- Оцет 9% — 2 ст. л.
- Сметана та майонез — по 4 ст. л.
- Сіль, перець, спеції
Спосіб приготування:
- Натираємо очищену картоплю на дрібній терці. Додаємо сіль, перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.
- Зливаємо надлишки соку, що утворилися. Додаємо яйця, перемішуємо. Додаємо борошно порціями, замішуючи тісто до густоти густої сметани.
- Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо по 2-3 ложки тіста на сковороду, формуючи млинці. Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.
- Нарізаємо цибулю, маринуємо її з сіллю, цукром та оцтом протягом 15 хвилин. Натираємо на тертці варені яйця та охолоджені сирки.
- Дрібно нарізаємо зелень. Зливаємо маринад з цибулі.
- Змащуємо кожен млинець сумішшю сметани та майонезу. Викладаємо начинку: мариновану цибулю, тертий сир, зелень, варені яйця. Повторюємо шари, поки не закінчаться млинці та начинка.
- Прикрашаємо торт свіжою зеленню. Даємо торту настоятися в холодильнику протягом 1 години, щоб він просочився.
Чудова закуска — проста, ситна і оригінальна. Ідеальна страва до вашого столу. Також ми розповідали, як приготувати смачний пиріг на основі кефіру.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала