Сезон спаржі надзвичайно короткий. А оскільки цей овоч містить у собі велику кількість вітамінів та інших корисних речовин, важливо споживати його у великій кількості. Її можна їсти у сирому, вареному та печеному вигляді, а також у поєднанні із іншими інгредієнтами.
А якщо хочеться здивувати близьких по-справжньому вишуканою стравою, слід звернути увагу на рецепт фудблогерки з ніком vika marchenko. В Instagram вона розповіла, як приготувати пиріг зі спаржею, хамоном та страчателою, який точно не залишить нікого байдужим.
Інгредієнти
- Листкове тісто
- Спаржа
- Часник – 2 зуб
- Олія
- Пармезан
- Хамон
- Сир страчатела
Спосіб приготування
1.Листкове тісто надрізати по периметру, але не до кінця. Таким чином формуємо бортики для пирогу.
2. Спаржу почистити і обрізати сухі кінчики, додати вичавлений часник, полити олією і перемішати.
3. Тісто присипати тертим сиром, викласти спаржу і знову притрусити сиром.
4. Випікати у попередньо розігрітій до 175 градусів духовці протягом 20 хвилин.
5. На ще гарячий пиріг викласти шматочки хамону, та страчателу (можна замінити на бурату або моцарелу) і присипати кунжутом.
На OBOZ.UA можна ознайомитись і з іншими рецептами пирогів:
- Пиріг на молоці
- Тертий пиріг
- Пиріг з варенням