Рамбутан родом з Малайзії. Це дерево дає невеликі червоні плоди зі шкіркою, вкритою шипами або волосками. Ці ягоди соковиті, солодкі та трішки кислі через високий вміст вітаміну С.
Про це повідомили в health. Експерти зазначили, що рамбутан вважається джерелом вітаміну С, містить клітковину та мінерали.
Рамбутан містить велику кількість вітамінів та мінералів, а особливо багатий міддю, марганцем та ніацином.
Користь споживання рамбутана
Антиоксиданти, зокрема вітамін C, захищають організм людини від негативних впливів вільних радикалів, що сприяють розвитку різних захворювань. Щоденне споживання продуктів, багатих вітаміном C, таких як рамбутан, може допомогти покращити здоров'я серця та запобігти захворюванням, а саме високому артеріальному тиску, атеросклерозу чи накопиченню нальотів в артеріях.
Рамбутан містить значну кількість вітаміну C, який може становити від 24% до 77% від добової норми. Окрім вітаміну C, рамбутан також містить різноманітні фітохімічні речовини з потужним антиоксидантним та протизапальним ефектом.
Крім того, рамбутан є відмінним джерелом клітковини, яка підтримує здоров'я травлення. Вона сприяє регулярному випорожненню, запобігаючи запорам, та знижує ризик розвитку захворювань, таких як рак товстої кишки, хвороби серця та діабету другого типу
Раніше OBOZ.UA розповідав, як зменшити споживання цукру.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.